Loading...

Graveview - Demos '18 - '19

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 06-09-2019

Tracklist

1. Selective Mortality
2. Grotesquery
3. Descent into Filth
4. Inconceivable Possession
5. Unrivaled Punishment
6. Amalgamation of Insanity

Het Floridase kwintet Graveview, dat uit een sijpelend zompig stuk grond vanuit de dichte etterende moerassen van de Everglades komt, heeft gewacht als een alligator die zijn prooi achtervolgt. Ze worden beschouwd als de nieuwste toevoeging aan de rijke geschiedenis van de Florida death metal, en staan ​​op het punt om metalfans in hun enorme kaken te grijpen en hun eigen "death roll" uit te voeren, totdat luisteraars levenloos in het troebele water blijven drijven.

Hoewel beïnvloed door hun voorvaderen Morbid Angel, evenals andere death metal instituten als Suffocation, Grave en underground legendes Gutted, komt Graveview hier om de claim op te nemen als de nieuwe "Kings of Florida Death Metal"! Als dat niet veelbelovend klinkt, bedenk ik me wanneer ik dergelijke promoteksten onder de neus geschoven krijg.

De jonge band is pas sinds 2017 bezig, en kan tot nu toe bogen op een paar demo's. Onder de titel Demos '18 - '19 worden hier een tweetal van die demo's plus twee niet eerder uitgebrachte tracks gebundeld om de band onder de aandacht te brengen. Vanuit Amerika moet Redefining Darkness Records daar zorg voor gaan dragen, In Europa is het Nederlandse Raw Skull Recordz de aangewezen partij om de muzikale vuilspuiterij van Graveview te verspreiden.

En na beluistering kan ik natuurlijk niet anders dan concluderen dat Graveview inderdaad het beste te bieden heeft binnen de huidige old school death metal scene! Nou ja, dit is natuurlijk vragen om een dergelijke reactie. Met andere woorden: stop nou eens met die flauwekul om een beginnende band op te hemelen met die overdreven promo-zooi. Stel: deze band is echt goed, dan wordt toch op voorhand de mogelijk ontnomen om dat serieus te nemen.

Graveview musiceert inderdaad niet slecht, maar ik vind het nergens echt bijzonder worden. Vooral Grotesquery (potsierlijk) en afsluiter Amalgamation Of Insanity vind ik verrukkelijk smerige nummers; ik denk daarom ook echt dat deze band het ver kan gaan schoppen. Maar laten we vooral normaal blijven doen in het voortraject daarvan.

Mike Sweeney - Drums

Aaron Sluss - Bass

Dylan - Guitars

Hunter Young - Vocals

Kendrick Lemke - Guitars