Loading...

Grim Comet - God is Dead, Let's Eat Him

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 07-06-2016

Tracklist

1. Inner Halls
2. Echoes
3. Overdriven Reality
4. The Path We Ride
5. This Mourning
6. Ball'n'Chain
7. Ghost
8. Sleep

Van het Spaanse Grim Comet had ik wel eerder gehoord, is ook hier op de site wel eens voorbij gekomen, maar tot een bespreking was het niet gekomen. De band bestaat ook pas twee jaar, dus zo heel veel materiaal hebben ze ook nog niet uitgebracht. Die gelegenheid nemen we nu te baat, daarbij lijkt het tweede album God is Dead, Let's Eat Him (opvolger van Pray For The Victims van november 2014) me wel een goede aanleiding.

Een labeltje plakken op de muzikale uitingen van deze Spanjaarden is wat lastig. Grim Comet neemt allerlei old school invloeden, mixt dat tot een geheel en noemt het griezelige mengseltje zelf Grim metal. Tja, dat helpt me natuurlijk niet. Ik hoor invloeden voorbijkomen van de NWOBHM (Echoes), maar ook jaren '70 hardrock en een vleugje doom (The Path We Ride). Dit wordt dan overgoten met een occult of horror-achtig sausje, zodat een ouderwets aandoend, maar lekker donker geheel ontstaat. De manier van zingen doet me af en toe een beetje denken aan Alice Cooper, qua sfeer lijkt juist dat me wel een goede vergelijking (Overdriven Reality, Ghost). O, en nu ik zo Ghost zie staan, op die band proberen de Spanjaarden ook wel een beetje te lijken.

Een enkel experimentje daargelaten (Ball'n'Chain, en de ballad-achtige afsluiter Sleep) levert dit weliswaar niet de meest originele of spannende muziek op, evengoed geniet ik hier met volle teugen van. Het oldschool horror-sfeertje/licht-occulte thematiek doet het 'm voor mij wel. Het plaatje klinkt aangenaam donker. De nummers zitten simpel in elkaar, en zijn daardoor herkenbaar en licht verteerbaar. Ideale kost voor deze warme dagen, waarop het best allemaal wat luchtiger mag. Ik blijf Grim Comet zeker volgen, hun beide albums bevallen me prima!

Willy Black - gitaar, zang

Alvarito Arias - bas

Jorge Mánver - drums