Loading...

Growler Choir - The Dayking

Gepost in Nieuws door Chris van der Aa op 31-10-2019

Het "Growler Choir" uit Montreal (of Le Choeur Des Growlers in het Frans) werd in 2016 bedacht door componist Pierre-Luc Senécal. Wat voor veel metalheads misschien een wilde fantasie was, vond uiteindelijk in mei 2019 plaats, in co-productie met Le Vivier et Codes d'Accès, toen het achttien leden tellende koor het podium betrad voor hun eerste openbare uitvoering.

Het koor bestaat uitsluitend uit metal-vocalisten en combineert metal en hedendaagse muziek op een baanbrekende manier. In hun debuutperformance, gedirigeerd door Senécal, bracht het Growler Choir de dramatische woorden uit het gedicht "The Dayking" van Fortner Anderson, ondersteund door een versterkt klankarsenaal. Het Growler Choir doet meer dan alleen de nadruk leggen op vocale technieken die specifiek zijn voor het genre van extreme metal, ze verkennen het sonische potentieel van de stem om zijn buitengewone eigenschappen aan te tonen, zowel sensueel als monsterlijk.

Ze brachten het publiek in vervoering, van wie velen aan tegenovergestelde uiteinden van het muzikale spectrum zaten. De unieke uitvoering werd opgenomen zodat muziekliefhebbers overal getuige kunnen zijn van dit zeer unieke evenement. Het Growler Choir innoveert op verschillende niveaus. Aan de ene kant materialiseert het een bijna mythisch idee van metal; aan de andere kant vernieuwt het de archetypen van een genre door ze experimenteel te benaderen. Kortom, ze maken hedendaagse en metal-muziek toegankelijker voor een nieuw publiek.

Asher Media Relations [CA], Growler Choir [CA]