Loading...

Hammer King - Kingdom Of The Hammer King

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 14-05-2015

Tracklist

01. I) Kingdom Of The Hammer King
02. I Am The King
03. Aderlass; The Blood of Sacrifice
04. Chancellor Of Glory
05. II) I Am The Hammer King
06. Blood Angels
07. Visions Of A Healed World
08. Figure In The Black
09. We Are The Hammer
10. III) Glory To The Hammer King

Hammer King is een metalband uit het zonnige Franse Saint-Tropez, die ons onvervalste epische power metal brengt. Dat de vocalist van dienst deze functie ook ooit uitoefende in de band van Ross The Boss (Manowar) is een belangrijke hint voor de muzikale richting; het gegeven dat ik telkens HammerFall wil tikken in plaats van Hammer King is dat ook. Doe er nog een flinke scheut Grave Digger bij en het muzikale plaatje is wel compleet.

Zo heel veel info is er verder niet te vinden over deze band, ik ga er gemakshalve dan ook maar van uit dat Kingdom Of The Hammer King het debuutalbum is. Alsof de namedropping hierboven nog niet genoeg was: het album is opgenomen in en geproduceerd door de Greywolf studio's van Charles Greywolf; inderdaad, die van Powerwolf. Nog een mooie referentie qua genre dus.

Vertrouwd en gedateerd zijn de twee woorden die strijden om voorrang wanneer ik mijn gevoel bij deze muziek wil beschrijven. Ok, misschien oubollig er ook nog wel bij. Dit is die klassieke heavy metal zoals we die al jaren krijgen voorgeschoteld uit voornamelijk Duitsland, ik denk dat daar dan ook de belangrijkste afzetmarkt ligt voor Hammer King. Origineel is de band werkelijk geen moment: de riffs, de loopjes, de ritmesectie, de cleane zang met uithalen; we kunnen ze allemaal dromen. Het heeft dan ook geen zin om een enkel nummer uit te lichten, het lijkt echt allemaal op elkaar.

De nummers zijn stuk voor stuk pakkend, zowel in het middentempo als een tandje vlotter. En de refreintjes zijn zo zoetsappig catchy dat ze echt je hoofd niet meer uit te krijgen zijn; al zou je willen! De oooh's en aaah' s zijn dan ook niet aan te slepen. Probeer de video hieronder van het titelnummer maar eens, en probeer dan eens niet mee te zingen. Zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb. Epische heavy metal uit het boekje; niks meer, niks minder.

Titan Fox V - Vocals, Guitar

Gino Wilde - Guitar, Vocals

K.K. Basement - Bass, Vocals

Dolph Aidan Macallan - Drums, Vocals