Loading...

Hammer King - Poseidon Will Carry Us Home

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 19-10-2018

Tracklist

01. Poseidon Will Carry Us Home
02. The King Is A Deadly Machine
03. Battle Of Wars
04. 7 Days And 7 Kings
05. Warriors Of Angelhill
06. Where The Hammer Hangs
07. Last Rites
08. Glorious Night Of Glory
09. Locust Plague
10. At The Mercy Of The Waves
11. We Sail Cape Horn
12. Meatus Majestatis [bonus]

Van de Duitse heavy metalband Hammer King besprak ik ook al de eerste twee albums Kingdom Of The Hammer (2015) en King Is Rising (2016). Deze keer niks koninklijks in de albumtitel, maar wel een splinternieuw album: Poseidon Will Carry Us Home. Dit album is het derde en laatste deel van hun "Nautical Trilogy", de finale van de zoektocht van de "King" in kwestie.

Ik kan dus ook al wel bijna verklappen dat er in puur muzikaal opzicht nauwelijks iets is veranderd ten opzichte van de voorgangers. Klassieke 'true' heavy metal, met een lichte epische, bombastische touch. Eigenlijk houdt Hammer King een beetje het midden tussen klassieke Britse heavy metal en herkenbare Duitse power metal.

Wanneer ik mij door het midtempo titelnummer en albumopener Poseidon Will Carry Us Home heen heb geworsteld vrees ik een zware klus. Dat valt uiteindelijk wel mee; het tweede nummer The King Is A Deadly Machine is al een stuk vlotter en blijkt een lekkere headbanger. Zo durf ik het nog wel even aan, al schrikt het vooruitzicht van twaalf titels (inclusief bonus Meatus Majestatis) me nog wel een beetje af. Met Battles Of War ben ik heel even bang in de wereld van Alestorm te zijn aanbeland, maar dat blijft beperkt tot deze eenmalige vergissing; zo beschouw ik het tenminste.

Beter gaat het al met 7 Days And 7 Kings en vooral Where The Hammer Hangs; een voorzichtig hoogtepuntje van het album. Snelheid, riffs, power, afwisseling zijn hier allemaal in orde. Ook het korte en felle Locust Plague kan ik prima hebben, net als het lekker pittige At The Mercy Of The Waves. De lange afsluiter We Sail Cape Horn vormt, zoals je kunt verwachten, een degelijke samenvatting van wat Hammer King te bieden heeft; en doet me zeker in het begin regelmatig aan Iron Maiden denken.

Struikelblok is en blijft zanger Fox, zijn stem is niet gemaakt om hordes metalfans te bekoren. Zolang er geen kracht bij komt kijken is het nog prima te doen, maar wanneer het de hoogte in moet, of er serieuze power gevraagd wordt trekt deze stem het een stuk moeilijker. Maar wennen doet het zeker. Fans kunnen album nummer drie dan ook gerust aanschaffen; mocht je Hammer King echter nog niet kennen ben je in elk geval bij het sterkste van de drie albums tot nu toe ingestapt. Veel plezier!

Titan Fox V - Vocals, Guitars

Gino Wilde - Guitars

K. K. Basement - Bass

Dolph A. Macallan - Drums