Loading...

Harbour of Souls - Doomsayer

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 14-07-2019

Tracklist

01. The Iron Never Lies
02. Doomsayer
03. Queen On Her Throne
04. Ministry Of Power
05. Victory

Harbour Of Souls leerden we hier zo'n vier jaar geleden kennen middels hun eerste EP Mountain Of Fire. Sindsdien treedt de band regelmatig op, en vind op die manier haar weg. Inmiddels is een tweede EP verschenen, die ook op de WingsOfDeath-burelen is aanbeland.

Zoals collega Peter indertijd ook al constateerde is Harbour Of Souls typisch zo'n old school band die het midden houdt tussen jaren '70 hardrock en jaren '80 heavy metal. Vooral dankzij zanger Martin de Jong hoor ik heel veel Iron Maiden in deze muziek (opener The Iron Never Lies); hij lijkt echt z'n best te doen om Bruce Dickinson te evenaren, en dat gaat 'm nog niet eens zo slecht af. Zijn zangstem is lenig en krachtig, daar heeft deze muziek echt baat bij.

Gelukkig laten ook de instrumentalisten zich gelden, en laat het totaalplaatje een goed uitgedacht en uitgevoerd concept horen. Want Harbour Of Souls moet het dus echt wel van de klassieke headbanger hebben, dit is zo retro als het maar zijn kan. De uitvoering is onberispelijk, en laat de old school liefhebber zonder dralen naar vroeger verlangen.

Mijn gedachten gaan in elk geval gemakkelijk terug naar de NWOBHM, maar ook een vleugje Sabbath/Dio (Ministry Of Power) is waarneembaar. En dan heb je mij natuurlijk al binnen. Daarnaast horen we ook onvervalste hardrock, zoals in het AC/DC-eenvoudige Queen On Her Throne; en afsluiter Victory, dat wat Thin Lizzy laat horen.

Het is zeker geen hogere wiskunde dat Harbour Of Souls bedacht heeft, maar hun muziek luistert wel verdomd lekker weg. Dit is een hele fijne soundtrack voor elk klassiek rock/metal-feestje, zo herkenbaar en vertrouwd klinken de stoere riffs, stampende drumroffels, swingende baslijntjes en sterke cleane zang. Mocht ik de band ooit live tegen komen zal ik ze zeker niet uit de weg gaan!

Robbert van Hoften - Bass

Daniël Suykerbuyk - Guitars

Martin de Jong - Vocals

Bram Pelgrim - Guitar

Richard van Leeuwen - Drums