Loading...

Heathen - Control By Chaos

Gepost in Nieuws door Chris van der Aa op 08-01-2020

De legendarische thrash metalband Heathen keert terug op 31 januari 2020, met de geremasterde heruitgave van hun klassieker "The Evolution of Chaos". Deze "10 Year Anniversary Edition" zal beschikbaar zijn op CD, DVD en op blauw transparant dubbel-vinyl, inclusief een eerder niet vrijgegeven bonusnummer "Seasons of Purgatory". De CD / DVD zal vergezeld gaan van een twee uur durende Making Of documentaire van het album en een live optreden op Thrash Domination 2009 in Japan.

Toen het album oorspronkelijk in januari 2010 werd uitgebracht, was dit het eerste album van de band met nieuw materiaal in 18 jaar. De line-up bestond destijds uit zanger David White, gitarist Lee Altus, gitarist Kragen Lum, bassist Jon Torres en drummer Darren Minter. Het album bevatte ook bijdrages van een aantal leden van Exodus.

Terwijl we in 2020 de heruitgave van dit geweldige album vieren, is bassist Jon Torres er niet meer, hij is in 2013 helaas op 50-jarige leeftijd aan hartfalen overleden. De eerder onuitgebracht bonustrack "Seasons of Purgatory" is door hem geschreven, maar werd destijds niet voltooid omdat de band de juiste vocale melodie niet kon vinden. De track is nu instrumentaal voltooid, en aan het album toegevoegd. De band zal deze lente en zomer voluit gaan touren, waarbij ze onder meer Graspop op 19 juni en Dynamo Metalfest op 18 juli aandoen.

Tracklist

01. Intro

02. Dying Season

03. Control By Chaos

04. No Stone Unturned

05. Arrows Of Agony

06. Fade Away

07. A Hero's Welcome

08. Undone

09. Bloodkult

10. Red Tears Of Disgrace

11. Seasons In Purgatory [Bonus]

12. Silent Nothingness

Heathen [US], Mascot Label Group [NL]