Loading...

Heavy Metal festival Very ‘Eavy viert lustrum met twee hoofdacts

Gepost in Nieuws door Peter Hagen op 06-09-2014

Stadskanaal - In sporthal "De Spont" te Stadskanaal vindt op vrijdag 3 en zaterdag 4 april 2015 de vijfde editie van het heavy metal festival Very ‘Eavy plaats. Het vijfjarig lustrum zal worden gevierd met maar liefst 2 hoofdacts.Organisator Hugo Koch gaat na het succes van de afgelopen editie, waar zo’n 600 bezoekers op af kwamen, volgend jaar flink uitpakken. 13 bands uit 7 verschillende landen zullen in het paasweekend aantreden in sporthal “De Spont” in Stadskanaal, waaronder grote namen als Raven en Satan. Vrijdag 3 april staan er 4 bands op het podium.Enchantress uit Belgïe is een nieuwe band bestaande uit zeer jonge getalenteerde muzikanten, die spelen in de traditie van bands als Iron Maiden en Judas Priest.
 Vergif uit Limburg speelt alleen nummers van de legendarische Engelse band Venom en doen dat op een manier dat je je even terug waant in de 80’s.

 Night Demon uit de U.S.A. is de belofte van 2015. Een fantastisch heavy metal power trio die meer Engels dan Amerikaans klinken.

De avond zal worden afgesloten door de Nederlandse band Elise. Een band die reeds in de 80’s opgericht is en alleen nog sporadisch optreed.Ear Danger uit Nederland zal de zaterdag van het festival openen met een potje traditionele heavy metal. The Deep bestaat uit ex- leden van The Deep Machine. Een band die begin jaren ’80 erg populair was in het zuiden van ons land. Na meer dan 30 jaar komen ze terug. En wel in Stadskanaal. Air Raid uit Zweden timmert hard aan de weg en kunnen wel eens 1 van de verassingen van 2015 worden. Sad Iron uit Nederland is ook zo’n band uit de 80’s die de laatste jaren alleen nog af en toe op een podium staat. Een vrij unieke kans dus om deze band in Noord Nederland aan het werk te zien. Tysondog uit Engeland staat altijd garant voor een topoptreden. Deze band heeft al jaren een cultstatus waar je U tegen zegt. Sacred Steel uit Duitsland heeft erg veel fans in ons landje. Een mix van heavy – en thrash metal zal er halverwege de dag zeker in gaan.

Tokyo Blade uit Engeland is eigenlijk ook een hoofdact. Ook deze band wordt nog steeds gezien als 1 van de belangrijkste Engelse metal bands. Hoofdact Raven komt uit Amerika, maar zijn ooit begonnen als Engelse band in de laat jaren ’70. In hun hoogtijdagen namen ze zelfs een band als Metallica mee op sleeptouw.

Tweede hoofdact is het Engelse Satan en zal Very ‘Eavy 2015 afsluiten. Volgens Koch 1 van de allerbeste Engelse heavy metal bands. Onlangs stonden ze nog op hetzelfde podium als Iron Maiden voor 80.000 bezoekers tijdens Hellfest in Frankrijk.Het Very ‘Eavy festival vindt plaats op vrijdag 3 en zaterdag 4 april 2015 in sporthal "De Spont", aan het Gandhiplein 4 in Stadskanaal. De deuren gaan vrijdag open om 19.30 en om 20.00 staat de eerste band op het podium. Zaterdag gaan de deuren open om 12.30 en om 13.00 zal Ear Danger die dag openen. Kaarten kosten in de voorverkoop € 32,50 en zijn geldig voor beide dagen. Ze zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via www.veryeavy.nl, bij ‘De Spont’ in Stadskanaal en bij Big Bad Wolf Records in Leeuwarden, Diskid in Zwolle en Popeye records in Hengelo. Aan de kassa op de dagen zelf is de toegangsprijs € 37,50.

Air Raid [SE], Ear Danger [NL], Elise [NL], Enchantress [BE], Night Demon [US], Raven [GB], Sacred Steel [DE], Sad Iron [NL], Satan [GB], The Deep [GB], Tokyo Blade [GB], Tysondog [GB], Vergif (Venom Tribute) [NL]