Loading...

Hideous Divinity - LV-426

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 25-05-2021

Tracklist

01. Acheron, Stream of Woe
02. Chestburst
03. Delirium Trigger [Coheed and Cambria cover]

Toenmalig collega Douwe was best goed te spreken over het laatste album Simulacrum van het Italiaanse Hideous Divinity. Met een aansluitende tour (ook door de USA) leek de band hun momentum te gaan pakken. Helaas ook voor hen gooide Covid-19 flink roet in het eten, en zaten de heren noodgedwongen stil in het zwaar getroffen thuisland. Zoals zo veel anderen werd van de nood dan maar een deugd gemaakt, en een tussendoortje opgenomen.

LV-426 is een EP met drie nummers met een alien-thema, geconcentreerd op het verhaal van Rebecca 'Newt' Jorden, het zesjarige meisje dat door Ellen Ripley werd gered op de door buitenaardse wezens geteisterde planetoïde LV-426. Ja, het gaat hier over de klassieke science-fiction James Cameron-film Aliens. Als luisteraar beleven we het verhaal vanuit Rebecca's oogpunt, een mengeling van jeugdherinneringen en de buitenaardse aanvallen.

In muzikaal opzicht worden we getrakteerd op een spervuur aan blasts en riffs, zoals we van deze band gewend zijn. De technisch in elkaar stekende brute death metal klinkt verrukkelijk agressief, en laat een al even heerlijke donkere atmosfeer horen. Gelukkig zit het hoge technische gehalte nergens het luisterplezier in de weg, toch wel een voorwaarde voor mij om dit soort brute metal aan te kunnen. Heel slim is dan ook in het middenstuk van opener Acheron, Stream of Woe een rustigere, soundscape-achtige passage ingebouwd. Erg fraai gedaan.

Chestburst lijkt er vervolgens nog een flinke schep boven op te doen qua snelheid en vernuft. Qua intensiteit is hier ongeveer wel mijn incasseringsvermogen bereikt. Damn, wat kunnen die gasten spelen. Ik heb echt wel een paar keer moeten luisteren om te horen wat er allemaal gebeurt. Als leek snap ik ook echt al die technieken niet, maar ik hoor heel goed hoe knap dit allemaal in elkaar zit. Als laatste krijgen we nog de Coheed And Cambria-cover Delirium Trigger voorgeschoteld. Hideous Divinity slaagt er in de mystieke atmosfeer van het origineel te behouden, maar geeft er uiteraard wel hun eigen tech-death-draai aan. Een geslaagde combinatie wat mij betreft.

Het kan niet anders dan dat LV-426 een fraai voorproefje is voor een aanstaand album. De liefhebber van het brute, technische death metal-genre mag dit niet laten liggen!

Enrico "H." Di Lorenzo - Vocals

Enrico Schettino - Guitars

Giulio Galati - Drums

Stefano Franceschini - Bass

Riccardo Benedini - Guitars