Loading...

Hideous Divinity - Simulacrum

Gepost in Reviews door Douwe op 08-02-2020

Tracklist

01. Deleuzean Centuries
02. The Embalmer
03. Condense
04. Anamorphia Atto III
05. The Deaden Room
06. Actaeon
07. Bent Until Fracture
08. Seed of Future Horror
09. Prey to a Vision
10. Implemini Exitio
11. Blood of the Zodiac [Machine Head cover] [bonus]
12. Cursed in Eternity [Mayhem cover] [bonus]

En de eerste prijs voor ‘meeste blastbeats op een album’ gaat deze maand naar het Italiaanse Hideous Divinity! Alsof ze bij de opnames van Simulacrum graag voor het eten thuis wilden zijn, rossen de heren even met soepel gemak tien opgefokte death/thrash nummers op lichtsnelheid door mijn speakers. Het resultaat is overigens niet geheel onverdienstelijk, inclusief een zeer goede productie.

Dat niet alleen de drummer snel en strak kan spelen, blijkt ook uit de flitsende (sweep) solo’s die de nummers kleuren. Dat Italië de laatste jaren sowieso niet alleen meer garant staat voor power metal a la Rhapsody, bewees uiteraard eerder ook Fleshgod Apocalypse al. Door de snelheid, souplesse, speelgemak en extremiteit doet dit eveneens Romeinse Hideous Divinity mij daar dus wel wat bij vlagen aan denken. Door de blacky feel in sommige riffs neigt de sound bij vlagen daarnaast ook wel wat naar Mayhem (als bonustrack staat Cursed In Eternity van de Noren op deze plaat).

Alhoewel de muziek op deze vierde release (en de eerste op Century Media) van Hideous Divinity hier en daar best technisch is, is het technische aspect gelukkig niet te overdadig aanwezig en blijven de songs goed overeind in al het geweld. Met hier en daar wat duistere soundscapes, zoals het creepy Condense bijvoorbeeld. Goed voor de afwisseling en live vast perfect om de bandleden tussen de nummers door weer een beetje op adem te kunnen laten komen. Verwacht ik.

Lekker gemeen en knoeperhard - precies waar je op zit te wachten!

Enrico "H." Di Lorenzo - Vocals

Enrico Schettino - Guitars

Giulio Galati - Drums

Stefano Franceschini - Bass

Riccardo Benedini - Guitars