Loading...

High Priest - Invocation

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 23-09-2023

Tracklist

01. Invocation
02. Divinity
03. Ceremony
04. Cosmic Key
05. Down in the Dark
06. Universe
07. Conjure
08. Heaven

Broeders en zusters, we zijn hier bijeen om de goden te aanbidden bij het altaar van de heavy metal.

Al in juni verschenen, maar toch nog even verdiende aandacht voor Invocation, het debuutalbum van High Priest uit Chicago. Naar eigen zeggen ontstaan uit jarenlange arbeid en het resultaat van de spreekwoordelijke bloed, zweet en tranen.

Mocht je, net als ikzelf, geen genoeg kunnen krijgen van dat onvervalste stoner-doom-geluid, dan zit je met High Priest geramd. Een moddervet geluid, waarbinnen lompe riffs, een stampende ritmesectie en het overwegend cleane stemgeluid van bassist Justin perfect samenwerken. Opener en titelnummer Invocation belooft niks te veel, en is een opmaat naar een album vol spierballen-riffs en oerdegelijke liedjes-schrijverij.

Ook uptempo overtuigt High Priest volledig, getuige Divinity. Waarna Ceremony z'n naam eer aan doet: bezwerend, onheilspellend, psychedelisch bijna, maar zonder de logge basis te verwaarlozen. Nadrukkelijker doomy wordt het met Conjure, voordat het werkelijk prachtige Heaven het album op uitermate passende wijze afsluit. Hoor ik daar niet een stiekeme Sabbath-riff?

Elk woord dat ik hier verder aan besteed doet afbreuk aan de luisterervaring. Ervaar zelf deze hemelse reis!

Pete Grossmann - guitar

Justin Valentino - vocals, bass

Dan Polak - drums

John Regan - guitar