Loading...

Hooded Menace - Labyrinth Of Carrion Breeze

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 02-05-2014

Tracklist

1. Chasm Of The Wraith
2. The Creeping Flesh

Het Finse Hooded Menace is voor de ook maar in het minst in doom/death metal geïnteresseerde liefhebber een gekende naam in de scene. Sinds 2007 maakt de band de wereld met enige regelmaat onveilig met hun slome, zware klanken. Tot nu werden naast een hoop splitbijdragen met gelijkgestemden drie volledige albums uitgebracht, waarvan Effigies Of Evil in 2012 voorlopig het laatste was.

Om de wachttijd tot een nieuw album enigszins draaglijk te houden is er begin dit jaar een tussendoortje verschenen in de vorm van de tweetrack EP Labyrinth Of Carrion Breeze. Het kleinood verschijnt als limited edition op vinyl. Deze telt twee redelijk lange nummers die bij elkaar 17 en halve minuut klokken. Die speelduur laat zich eenvoudig verklaren door het gemiddelde tempo dat wordt aangehouden. Inderdaad, dat ligt niet echt hoog.

Het eerste nummer (kant a) Chasm Of The Wraith blijkt geïnspireerd op de jaren '70 horrorfilm Cry Of The Banshee (Vincent Price!). De samples die we horen vormen in dat opzicht dan ook een leuk extraatje, zeker als je net als ik gek bent op het stemgeluid van de man. Het nummer komt daarna rustig op gang met cleane gitaarklanken, waarna heavy riffs en grunts mogen invallen. Het is lekker rauwe doom dat we te horen krijgen, waarin ook melodie en/of toegankelijkheid niet helemaal vergeten worden. Er is een enkele melodielijn die zowat het hele nummer doorgaat, simpel maar doeltreffend.

The Creeping Flesh is gebaseerd op de gelijknamige horrorfilm (met legendarische helden als Christopher Lee en Peter Cushing), net zo old school dus. Ook dit nummer drijft voornamelijk op melancholie, maar bevat wat meer heavy riffs dan z'n voorganger. Lekker slepend, log, traag; en uiteraard ook samples uit de film. Liefhebbers weten wat ze te doen staat: ook al is het 'maar' een tussendoortje, deze EP bevat de vertrouwde Hooded Menace kwaliteiten.

Lasse Pyykkö - Gitaar, Zang

Teemu Hannonen - Gitaar

Markus Makkonen - Bas

Pekka Koskelo - Drums