Loading...

Horizons Edge - Let The Show Go On

Gepost in Reviews door Linda Heeringa op 31-03-2019

Tracklist

01. A New Day Will Dawn
02. Farewell
03. Black Hole
04. Surrender
05. Let The Show Go On
06. Use Me
07. Holding Out For A Hero (Bonnie Tyler cover)
08. Masks
09. In Your Eyes
10. Demons
11. In A Moment
12. Bring Me Home

Let the Show go On is het derde plaatje van het nog relatief onbekende Horizons Edge uit Australië. Gewapend met een cover art waarvan de stijl nog de eeuwwisseling moet inhalen en een elftal tracks die een hoop speedpower stampij beloven vormt dit album mijn introductie tot dit gezelschap, onder leiding van de verrassend krachtige stem van frontvrouw Kat Sproule. Bovengenoemde doet totaal niet onder voor menig mannelijk tegenhanger, en doet denken aan lui als Joacim Cans (Hammerfall) en Tobias Sammet (Edguy/Avantasia).

De eerste paar nummers zijn de standaard met hoge gilletjes en enerverende gitaarduels gevulde powertracks, maar het word echt interessant met Surrender, beginnend met een onheilspellend orgel en een luguber sfeertje alom. De interessante tracks blijven komen, ook met titeltrack Let the Show go On, die wordt neergezet als ware hymne waar drums en stem de lakens uitdelen. Iets later volgt de bekende Bonnie Tyler cover Holding Out For a Hero, die al eigenlijk best vaak gecoverd wordt, maar vooral voor de harde stem van Kat toch nog best verdomd goed tot zijn recht komt.

Verderop in het album wordt het met elk nummer interessanter, zoals het tweekoppige Demons en het vrolijke In a Moment. Hekkensluiter Bring Me Home is misschien wel het meest uitgebreide nummer op het album maar naar mijn nederige mening niet eens het beste. Misschien omdat na elf nummers het stemgeluid van Kat toch wat vlak over komt.

Wat ik vooral kan waarderen aan Horizons Edge is dat ze een heel eigen geluid hebben. Hun invloeden zijn duidelijk maar ze hebben een distinctieve eigen identiteit en dat is hun charme. Aldus weet Horizons Edge te verrassen met een fris geluid in een oud genre. Ik zal het niet elke dag opzetten maar ik hoor al wel dat er meer aan deze band is dan wat de eerste indruk laat horen!

Kat Sproule - Vocals

Eddy Grosso - Guitar

Josh Ristrom - Guitar

Jae Edward - Bass

Dan Maloney - Drums