Loading...

I Miss You, C....... - Catalina

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 05-03-2023

Tracklist

01. I: C
02. II: A
03. III: T
04. IV: A

"…if the sky were you, I would never close my eyes again …"

Ontstaan uit verlies en de wanhopige behoefte om een nieuwe weg te vinden door een leven gereduceerd tot een woestenij van verdriet, I Miss You, C....... is de creatie van multi-instrumentalist David Cofré. Zoals ik al zo vaker heb geschreven: uit lijden, verdriet, wanhoop komt vaak de fraaiste muziek (of breder: kunst) naar boven. Zo is ook het eerste album Catalina (dit kun je ook invullen op de plaats van de puntjes in de bandnaam) tot stand gekomen. Ook een tweede album met dezelfde titel verscheen vlak erna.

De nummers van het album Catalina zijn elk doordrenkt met een scala aan tumultueuze, tegenstrijdige emoties: van de schokkende leegte van wanhoop tot de angstaanjagende tornado van verdriet die je dreigt te verscheuren, de verpletterende beet van schuld en spijt tot de pijnlijke schoonheid van dierbare herinneringen. Dit alles verpakt in vier lange tracks van atmosferische, deprimerende black metal.

De gitaren hebben een broze breekbaarheid, zelfs in passages met hoge snelheid of enorme zwarte akkoorden, het geluid van een hart dat altijd op het punt staat te breken. Elk nummer weerspiegelt de aard van verdriet, en is een lange en complexe creatie, die zich door een reeks van gemoedstoestanden beweegt - bitter, gebroken, verlangend en verloren - en altijd is er die geest van herinnering, die melodietonen die zich als draden een weg banen door de sombere, zwarte en grijze schaduwen.

David Cofré heeft zijn hart en ziel geopend in zijn zoektocht naar spirituele verlossing en een rivier van pijn uitgestort. Maar ondanks de intens persoonlijke aard van zijn werk, wordt op Catalina een universele taal gesproken, en worden de hardste emoties onderzocht, die ons allemaal op onze reis door het leven zullen overkomen. Duiken in deze vloed van pijn is een verschroeiende, maar ook een reinigende ervaring, terwijl ons eigen verdriet naar de oppervlakte wordt getrokken en weggespoeld in Catalina's tranen.

De vier uitgerekte composities die het oorspronkelijke Catalina-album vormen, worden aangevuld met twee extra demo-tracks, die een extra laag begrip toevoegen aan het verhaal van David, waarbij deze nog dichter teruggaan naar de bron van zijn verdriet, het begin van het Catalina-verhaal. Verdriet zal toch maar zelden zo fraai verpakt zijn geweest.......

David Cofré - everything