Loading...

Icons of Brutality - Between Glory And Despair

Gepost in Reviews door Edwin Enklaar op 20-02-2013

Tracklist

01. Just Let Them Burn
02. Between Glory And Despair
03. Accompained By Attrition
04. Icons Of Brutality
05. Built To Grind
06. Unleashed By The Carnifex
07. Right Leg Solution
08. Sacred Days Of Tyranny
09. Battalion 666

Schakelen we nu over naar Nieuwspoort voor de persconferentie van de minister-president.

‘Geachte aanwezigen, de economie blijft voorlopig krimpen. We sluiten niet uit dat nieuwe bezuinigingsmaatregelen nodig zijn om in de toekomst niet volledig af te glijden naar derde wereldniveau. Gelukkig blijft de export enigszins overeind staan. Er zijn zo van die dingen waar wij Nederlanders goed in zijn. De Hollandse klei is een uitstekende voedingsbodem gebleken voor de creativiteit van tal van muzikanten. En dan bedoel ik niet al die Volendamse IJsselmeerkruisers met hun palingpop. Of die zogenaamde dertien-in-een-dozijnrock uit Den Haag. Dat komt al jaren niet meer over de grens. Nee vrinden, ik heb het over death metal. Death metal zorgt ervoor dat de Nederlandse ruggengraten recht kunnen blijven staan. Na Asphyx, Sinister, Thanatos en noem ze allemaal maar op, is het nu de beurt aan Icons Of Brutality om het rochelende woord te verspreiden.

Vrinden, Icons Of Brutality is opgericht in 2009 en heeft ruim drie jaar kunnen smeden aan een geluidsdrager met daarop een wervelwind aan herkenbare ouderwetse death metalinvloeden die tezamen komen in een reeks opvallend eigenzinnig aandoende tracks. Between Glory And Despair is het allereerste wapenfeit van dit luidruchtige quintet. Luistert u eens hoe knap gewrochten composities als Accompanied By Attrition en Built To Grind u vanwege hun algehele grilligheid op het puntje van de stoel kunnen krijgen. Luistert u eens hoe intens de keur aan afgemeten riffs zijn die in razende polkatempo’s aan u voorbij zullen trekken. Luistert u eens hoe overweldigend de veelzijdige strot van brulboei Jimme is. Dat u vanwege uw de pan uit rijzende zorgverzekeringspremies nog meer in het rood zal komen te staan omdat u met uw tot pulp gemalen nekwervels massaal aanklopt bij de spoedeisende hulpafdelingen omdat u zonodig als een wilde moest headbangen, is dan niet onze schuld hè?

Dat nemen we uiteraard allemaal voor lief nu we in de gaten hebben dat op het moment dat je denkt dat niets meer lukt om onze economie op gang te krijgen, er nog altijd weer nieuwe pacten ontstaan om de doodsmetalen vlam brandende te houden. Between Glory And Despair is een oerhollands kwaliteitsproduct. Dat er een nogal Zweeds getinte sluier omheen hangt, doet niet ter zake. Entombed en Unleashed mochten willen dat ze nog eens met zulke adrenalinestoten uit hun Scandinavische sneeuwholen kwamen. Daar hebben wij Nederlanders trots op te zijn. Ook al stompt u uzelf elke week weer af door met het gezinnetje voor de kijkbuis de Voice Of Holland te ondergaan. Landgenoten, voor wie death metal een religie is, is het allesverzengende debuut van Icons Of Brutality een must. Voor wie het geen religie is zal het een religie moeten worden. Dat is de taak die ik u meegeef de komende week. Koester het. Vriendelijk dank voor uw aandacht.’

Tot zover de persconferentie van de minister-president. Laten we voor één keer maar eens doen wat hij zegt.

Jimme - Vocals

Jeunis - Guitar

Bert - Guitar

Knolle - Bass

Bakvet - Drums