Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

In Reverence - The Selected Breed

Gepost in Reviews door Marc Brouwer op 16-07-2017

Tracklist

01. Jahiliah
02. Gods Of Dehumanization
03. Prometheus
04. The Selected Breed
05. The Sixth Bloodletting
06. Anthropogeny
07. Red Waves
08. Gift Of Disintegration
09. Life Rejuvenate

Death metalformatie In Reverence uit Stockholm heeft zijn handen ineengeslagen met de Nederlandse platenmaatschappij Non Serviam Records om op 26 mei van dit jaar hun eerste langspeler uit te brengen: The Selected Breed. Veel informatie kreeg ik niet echt mee over deze Zweedse death metalband; naar verluid zijn de mannen rond 2010 met In Reverence begonnen en hebben tot aan het debuutalbum alleen wat singles/EP's uitgebracht.

Na het lange intro (Jahiliah) geskipt te hebben, krijg ik met een nogal black/death-mix opener te maken in de vorm van Gods Of Dehumanization. De overmaat van deze twee stijlen valt mij een beetje moeilijk te verkroppen, zeker dat de nadruk erg op de toetsen wordt gelegd, wat voor mij nogal hinderlijk overkomt. Op deze plaat wordt duidelijk de nadruk gelegd op de blastbeats die je als een sneltrein om de oren vliegen, en dus de toetsen. Het gekrijs van Filip maakt het meer black dan death metal. Omdat het dus toch een mix blijkt te zijn, komen er wel een soort van grunts naar voren om de boel nog wat diversiteit te geven.

Op de gitaar partijen valt niets aan te merken: geweldige riffs komen je voorbij vliegen. Maar net wanneer het interessant wordt komen die irritante toetsen weer de hoek omzeilen. Ik denk dat als je een verwoede fan bent van symfonische black/death, dat je op je wenken bediend wordt. Als de heren van In Reverence er live een goede show bij neerzetten denk ik wel dat het totaalplaatje als een bom in zou kunnen slaan.

Oscar Krumlinde - Drums

Pedram Khatibi Shahidi - Guitars

Filip Danielsson - Vocals

Joakim Antman - Bass

Joakim Mikiver - Vocals (add.)