Loading...

Insepulto - Morbid Spawn of Resurrection

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 12-10-2012

Tracklist

01. Misanthropic
02. Religious Pedophile
03. The Posthumous Trinity
04. Orthodox
05. Epitome of Rigor Mortis
06. Misfortune at the Abode of Sorrow
07. Corrupting the Righteous
08. Insepulto (The Devilish Enthronement)
09. Sumerian Throne of Evil
10. Carnal

Death metal uit Costa Rica, ok, dat is pas echt nieuw voor me. Insepulto is de naam, als zodanig is dit drietal actief sinds 2008. Maar de muzikanten zijn zeker geen groentjes, hier staat de nodige ervaring bij elkaar, opgedaan in diverse bands. Daarnaast zijn de bandleden ook nog eens actief bij labels, bladen en andere aanverwante muzikale randverschijnselen. Zo lijkt het er op dat er in Costa Rica wel degelijk een kleine, maar gezonde metal scene is. Voor debuutalbum Morbid Spawn Of Resurrection heeft Insepulto onderdak gevonden bij het Poolse Psycho Records.

De muziek? Old school death zoals die in onze contreien heerste in het begin van de jaren '90. Roep maar wat namen: bij acts als Bolt Thrower, Benediction, Cancer, Autopsy, maar ook Sepultura liggen de wortels van Insepulto. Oer death met een vleugje harde thrash metal dus. Ook qua thematiek past de band naadloos in het genoemde rijtje, occulte en heiligschennende onderwerpen lijken favoriet, afgaande op de songtitels.

De riffs zijn bruut, de toonzetting zwaar, de melodieën variërend van lomp en log tot pittige headbangsnelheden. En hoewel gezegend (vast een vies woord in deze context) met een hedendaags geluid is deze muziek zo ouderwets als maar zijn kan, in de goede zin van het woord. De tracks zijn kort, maar krachtig, geen langdradig geneuzel, gaan met die banaan. Het klinkt wat tegenstrijdig, maar zelfs in het lagere tempo blijft de muziek een zekere vaart houden, en zeker een prettige groove.

Insepulto biedt degelijke, sterke old school death, niks dat we niet al kennen, de afkomst uit Costa Rica biedt wat dat betreft geen extra invalshoeken. Is ook niks erg, de band doet sowieso niet onder voor de gelijkgestemde Westerse collegae. Polka's, snelle passages, dreigende, slepende stukken, Insepulto beheerst het allemaal in optima forma. Lekker plaatje!

A.P - guitars, drum programming

R.J "The Master Butcher" - vocals

U.X.H. - bass