Loading...

Interment - Scent Of The Buried

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 26-03-2016

Tracklist

01. Death And Decay
02. Sinister Incantation
03. Chalice Of Death
04. Repugnant Funeral
05. Scent Of The Buried
06. Rise Of The Dead
07. Unholy Upheaval
08. Dawn Of Blasphemy
09. Skull Crushing Carnage
10. Nailed To The Grave

Interment komt uit Zweden, is al opgericht in 1990 en speelt death metal. Moet ik dan eigenlijk nog wel doorgaan? Ach ja, want deze muziek blijft natuurlijk ten allen tijden een enorme aantrekkingskracht op me uit oefenen. Zeker omdat Interment een nog echt 'oude' band is.

Vanaf 1990 (1988 zelfs wanneer je de periode meetelt dat de band nog Beyond heette) tot 1994 verscheen een handjevol demo's voordat de stekker er weer uit werd getrokken. In 2002 werden de koppen weer bij elkaar gestoken, maar nieuw materiaal verscheen in eerste instantie maar mondjesmaat. Pas in 2010, precies twintig jaar na de oprichting, verscheen het debuutalbum Into the Crypts of Blasphemy. Een opvolger daarvan zou ook weer een paar jaar op zich laten wachten, de afgelopen jaren verschenen vooral veel splits, maar op 1 april (geen grap) zal dan toch het tweede Interment-album Scent Of The Buried het levenslicht zien!

Wanneer Death And Decay en vooral Sinister Incantation (lijkt in het begin echt te veel op Left Hand Path!) op me zijn ingewerkt kan ik toch echt niet anders dan onmiddellijk aan Entombed denken. En eerlijk gezegd gaat die vergelijking ook de rest van het album niet meer uit mijn hoofd. Qua geluid was een dergelijke vergelijking natuurlijk wel te verwachten, maar ik had toch niet verwacht dat ik met zo'n nadrukkelijke kloon te maken zou krijgen. Van de originaliteitsprijs zal Interment voor altijd verre verwijderd blijven.

En hoewel het een dooddoener is kan ik de aantrekkingskracht van Scent Of The Buried maar op een manier verklaren: de authentieke sfeer. Want op dat vlak scoort Interment uitermate hoog. De galmende grunts, het buzzsaw gitaargeluid en de d-beats worden dan ook in goede banen geleid door de vaardige producershanden van Tomas Skogsberg, inderdaad de producer die in z'n fameuze Sunlight Studio verantwoordelijk was voor de klassiekers van onder anderen Dismember, Entombed en Grave.

Na het korte, maar felle en vooral verwoestende - die titel zegt het al - Skull Crushing Carnage klinkt afsluiter Nailed To The Grave me in de oren als de allesomvattende tribute aan voornoemde bands. En nee, ik denk dat dit geen schaamteloze kopie is, maar eenzelfde welgemeende uiting van de liefde voor deze muziek als al die andere bands. Alleen dan ruim 25 jaar later....

Johan Jansson – Zang, gitaar

Torbjörn Brynedal – Gitaar

Allan Lundholm – Bas

Kennet Englund – Drums