Loading...

Intero - Social Leeches

Gepost in Nieuws door Chris van der Aa op 23-04-2021

De Nijmeegse groovemetal formatie Intero komt met een opvolger van het nummer dat ze uitbrachten met kerst. Het nieuwe nummer "Social Leeches" borduurt verder op zijn voorganger Nocebo. De single komt uit op vrijdag 23 april a.s. en is ook dit keer weer voorzien van een professionele videoclip.

Social Leeches is een aanklacht tegen het populisme dat tegenwoordig hoogtij viert in de politiek. Waar Nocebo ging over hoe angst wordt aangewakkerd door de media, gaat het nieuwe nummer over de populistische politici die hier gretig gebruik van maken voor hun eigen gewin. De ‘verdeel en heers strategie’ is het thema waar de tekst van het nummer meer bewustzijn voor hoopt te creëren. Ook het artwork op de hoes van de single borduurt voort op zijn voorganger. Wederom werd deze gemaakt door de kunstenaar Gerrit Rijken.

Muzikaal is Social Leeches echter de tegenhanger van zijn voorganger. Intero heeft het tempo flink omlaag geschroefd. Hierdoor krijgen de instrumenten meer ruimte en wordt de muziek wat toegankelijker. De productie van de muziek was in handen van de Arnhemse producer Martin van Beek. De nieuwe videoclip werd opgenomen op een industrieterrein vol ijzeren buizen zo ver als het oog reikt. Een clip tjokvol met ‘metal’. De hoofdrol wordt gespeeld voor de 13-jarige actrice Iris van Kerkhof. Net als zijn voorganger werd ook deze clip gemaakt door Tristan van Doorn, van Doorn Eden Films.

Intero [NL]