Loading...

Jared James Nichols - Black Magic

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 07-11-2017

Tracklist

01. Last Chance
02. The Gun
03. Don't Be Scared
04. Honey Fogive Me
05. Home
06. Got To Have You
07. End Of Time
08. Run
09. Keep Your Light On Mama
10. What Love

Jared James Nichols is een zeer getalenteerde, nog jonge Amerikaanse gitarist. Hij is geboren in Wisconsin, maar is verhuisd naar LA. Op zijn veertiende jaar krijgt Jared zijn eerste gitaar, en is sindsdien besmet met het muziekvirus, waarbij hij vooral de blues leert kennen; en verslingerd raakt aan de muziek van bijvoorbeeld Stevie Ray Vaughan. In zijn thuisland heeft hij inmiddels al aardig wat podia van dichtbij gezien, debuutplaat Old Glory And The Wild Revival verscheen (in Europa) in april 2015. Daar is nu dan een inmiddels langverwacht vervolg op: Black Magic.

Een stoere, evil albumtitel, die met de muzikale inhoud weinig te maken heeft uiteraard. Het powertrio rockt, funkt (Honey Forgive Me) en groovet (End Of Time) dat het een lieve lust is, maar zet vooral de traditionele bluesrock in het zonnetje. Onder aanvoering van de begenadigde gitarist wordt de ene rocker na de andere op de luisteraar afgevuurd. Uiteraard is de hoofdrol voor het snedige en vurige gitaarwerk, met vette, gelikte riffs en scheurende gitaarsolo's. Opvallend vind ik de korte speelduur van de tien tracks, die slechts zelden de drie minuten halen, waardoor het album nog geen half uur duurt. En dat is wel een minpuntje vind ik.

Dat het trio naast de klassieke hardrock en blues ook oor heeft voor het heden blijkt uit de groovende twists die met regelmaat de kop opsteken. Daarnaast horen we ook toefjes funk en soul voorbij komen, er wordt voldoende afwisseling geboden. Op zich is het natuurlijk niks bijzonders dat dit trio op Black Magic te bieden heeft, maar wat luistert deze muziek toch verdraaid lekker weg!

Uiteraard is dit muziek die gemaakt is om live uitgevoerd te worden. Op het podium komt het drietal optimaal uit de verf; ik raad dan ook zeker aan om eens te gaan kijken en luisteren wanneer Jared James Nichols in de buurt is!

Jared James Nichols - guitar, vocals

Erik Sandin - bass, keyboards

Dennis Holm - drums