Loading...

Jenner - To Live is To Suffer

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 26-03-2017

Tracklist

01. Factory of Death
02. Hear the Thunder Roar
03. Demon's Call
04. The Heath is Coming Again
05. On the Judgement Day
06. How Deep is Your Greed
07. Silent Killer
08. Opened (on the Table)

Ongecompliceerde, overwegend snelle, maar vette old school speed/thrash metal uit Servië, en dan ook nog eens band die louter bestaat uit vrouwen. Een bijzondere combinatie. Maar goed, laten we eens verder kijk dan alleen de buitenkant, en focussen op de muziek. De band is overigens opgericht in 2013, To Live is To Suffer hun debuutalbum.

Die mooie gezichtjes zijn natuurlijk leuk voor op het podium, maar daar merk je op CD helemaal niks van. Ik durf dan ook gerust te stellen dat de dames muzikanten op dit debuut hun mannetje staan. De maniakaal snelle thrash doet vooral denken aan de Amerikaanse old school bands als Heathen, Overkill, Testament, Exodus, Slayer, Forbidden, en een beetje Agent Steel (het klinkt misschien raar, maar: die zang! Bijvoorbeeld in Hear the Thunder Roar). De zeer vertrouwd klinkende thrash ligt dan ook verdomd lekker in het gehoor!

Direct vanaf opener Factory Of Death gaat het gas er op, en dat wordt voorlopig ook maar met mate losgelaten. Zo af en toe is eens een midtempo/groovend stukje te horen ter afwisseling (Demon's Call, How Deep is Your Greed), maar dat duurt (gelukkig!) nooit lang. Van nummers als The Heath is Coming Again en On the Judgement Day wordt je gewoon blij, en doen denken aan een kruising tussen thrash metal en Helloween (de band ja). Een soort happy metal on speed of zo.

Iets minder happy klinkt How Deep Is Your Greed, dat me behoorlijk aan Testament doet denken. Inderdaad, iets serieuzer en minder happy. Maar dat zal het luisterplezier zeker niet bederven! Met Silent Killer wordt de combinatie thrash/groove goed uitgebuit: niet constant op hyperspeed, en zo af en toe een regeltje meer cleane, ingetogen zang. En o ja, moet ik nog zeggen dat de gitaarsolo's zo lekker passen of een lust voor het oor zijn. Echt, dit plaatje is helemaal af!

Eigenlijk heb ik maar 1 aanmerking op To Live Is To Suffer: het album duurt met z'n 37 minuten gewoon veel te kort! Ik vind dat deze dames heel wat (mannelijke) nieuwe thrashbands het nakijken geven. To Live Is To Suffer zou wel eens 1 van de fijnste old school thrash-plaatjes van het jaar kunnen worden.

Anđelina Mitić - vocals

Aleksandra Stamenković - guitar

Mina Petrović - bass

Marija Dragićević - drums