Loading...

Katana Cartel - Dime A Dozen

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 29-12-2020

Tracklist

01. Dime A Dozen

Katana Cartel is afkomstig uit Melbourne, een heavy metal-band met een smaakvolle dwarsdoorsnede van klassieke metal, power metal, moderne en thrash metal genres. Ontstaan in 2012 is deze band nog niet heel productief geweest, slechts single King (juli 2015) en EP War Part 1 (september 2016) heeft de band in de bagage. Daar komt dan na ruim vier jaar een nieuwe single bij: Dime A Dozen. Zeven tracks, bij elkaar maar net over het half uur aan muziek, dat is niet veel in pak 'm beet acht jaar tijd.

Het mengelmoesje aan stijlen dat de band hanteert gaat ook niet helpen om fans warm te maken voor de muziek. Ik heb voor de gelegenheid War Part 1 eens beluisterd, maar die staat bol van de oubollige heavy metal voorzien van een flinke lik groove. De productie is wat karig, maar ik hou er een gevoel aan over dat ergens tussen de Amerikaanse poederdozen en haarlakbands van de jaren '80, en Metallica's Load en Reload-periode in ligt.

Hun nieuwste single Dime a Dozen heeft daarentegen een kenmerkend Pantera-achtig southern geluid, en ja, dat klinkt al een stuk beter. En moderner. En vooral ook beter geproduceerd. Met een nu metal-riff in het begin, opbouwend naar een pakkend refrein met melodieuze zanglijnen (en een vleugje grunge-feel!) en min of meer verrassende wendingen vind ik dit een alleraardigst nummer. Al klinkt het allemaal wel erg Amerikaans voor een Australische band, die over het algemeen een stuk rauwer en directer voor de dag komen.

Mocht Katana Cartel op deze voet doorgaan , dan ben ik wel benieuwd naar wat er nog komen gaat. Als we tenminste niet weer vier jaar moeten wachten op een nieuw nummer, want dan ben ik de band echt al lang weer vergeten.

Jacinta 'JJ' Jaye - Bass

John 'JD' Price - Drums

Aidan 'Oompa' Le Gassick - Guitars

Rob 'Rockit' Georgievski - Guitars

Steven 'Fluffy' Falkingham - Vocals