Loading...

Kill Ritual - The Serpentine Ritual

Gepost in Reviews door Geert van der Laan op 17-12-2012

Tracklist

01. The Serpentine Ritual
02. Torn Down
03. Time To Kill
04. Ambush
05. Old School Thrasher
06. Coat Of Blood
07. Cold Hard Floor
08. Law Of The Land
09. The Day The World Dies
10. Prisoner Of The Flash
11. My Neighborhood (bonus track)

Bijna twee weken terug in Spanje, kwam plots bij de Sint het verlate besef:

Wat is er nog achtergebleven in de zak voor de thrash liefhebbers van Wings Of Death?

Strak drum- en gitaarwerk en vooral lekker snel,

Het debuut van Kill Ritual dekt deze lading wel.

En als je nu denkt: lag deze afgezaagde opening niet erg makkelijk binnen handbereik?

Dan geeft de Sint je groot gelijk.

Eind 2010 hebben de ex-leden van de power/thrash metal formatie Imagika de stoute schoenen aangetrokken en Kill Ritual geformeerd om hun muzikale ei in kwijt te kunnen. Tel daar de ex-gitarist van Eldritch en de ex-bassist van Dark Angel bij op en je kunt snel de conclusie trekken dat het hier om een ervaren stel muzikanten gaat. Voor het uitbrengen van The Serpentine Ritual is getekend bij Scarlet Records. De elf tracks houden het midden tussen een moderne en een meer old-school sound.

Muzikaal ligt Kill Ritual vooral erg prettig in het gehoor en is het makkelijk behapbare kost. Qua drums wordt erg rechtlijnig vooruit gespeeld, wat overigens geen storende werking heeft. De nadruk ligt dan ook met name op de catchy zanglijnen die je snel bijblijven en die afgewisseld worden met fijne gitaarharmonieën. Zanger Josh Gibson heeft een prima stem die tussen schreeuwen en zingen inligt en past dan ook prima in de puzzel. In de hogere regionen dreigt hij echter bijna de bocht uit te vliegen maar overall zet hij een prima vocale prestatie neer.

Muzikaal is het een moderne herbeleving van ouderwetse thrash/speed metal met uiteraard het nodige soleerwerk. De mix is gedaan in de studio van Andy La Roque (King Diamond) die ook een gast-gitaar solo heeft ingespeeld op Coat Of Blood.

Om de honger naar thrash metal te stillen dient Kill Ritual een flinke portie op. Men heeft genoeg ervaring in huis om pakkende songs in elkaar te schroeven die enorm licht verteerbaar zijn. Concluderend: een kwalitatief hoogstaande binnenkomer in het genre en een echte must voor de moderne old-school thrasher.

Steve Rice - Guitar

Wayne DeVecchi - Drums

Josh Gibson - Vocals

Roberto Proietti - Guitar

Danyael Williams - Bass