Loading...

KingCrown - A Perfect World

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 11-12-2019

Tracklist

01. The Flame Of My Soul
02. Qumrân Caves
03. In The Sky Of Athens
04. The Human Tide
05. Over The Moon
06. The End Is Near
07. Golden Knights
08. Sad Song For A Dead Child
09. Soundtrack Of My Existence
10. A Perfect World
11. Over The Moon [Acoustic Version] [bonus]

KingCrown ging van 2015 tot 2018 nog door het leven als Öblivïon; in 2018 verscheen het enige album Resilience, waarna de bandnaam werd gewijzigd. Maar deze band staat vooral te boek als de band van die voormalige leden van (de Franse) Nightmare - en dat is een heel wat bekendere band. De gebroeders Jo (zang) en David (drums) Amore verlieten na een jarenlang dienstverband Nightmare om een band voor zichzelf te beginnen, dat is dus nu KingCrown. Ook gitarist Stéphane Rabilloud heeft een kort verleden in Nightmare, hij was er in de jaren 1999-2001 de toetsenist.

Bij de gedachte aan weer een nieuwe power metalband werd ik in eerste instantie niet heel erg vrolijk. Maar na het meermaals beluisteren van A Perfect World ben ik al een stuk opgeklaard. Verwacht hier geen cheesy of al te melodieuze blije metal, en ook geen veel te aanwezige symfonische touch. In tegendeel, KingCrown speelt power metal met het accent op de afzonderlijke trefwoorden van deze term: de muziek is lekker krachtig, en 'echte' metal.

Van de elf tracks op deze versie van het album vind ik er negen op z'n minst prima te doen, sommige zelfs wel erg lekker. Om dan maar met het slechte nieuws te beginnen: de twee tracks die het voor mij echt niet doen, dat zijn de beide uitvoeringen van Over The Moon. Een draak van een ballad, die ik juist voor zo'n 'echte' heavy band volledig misplaatst vind. En dan staat ie er ook nog eens twee keer op (als bonus in een akoestische versie).

Maar goed, voor de rest valt er dus genoeg te genieten. Opener The Flame Of My Soul laat na een fraai kort intro direct het gitaarwerk spetteren, en zet verder in op het bekende, pakkende power metal-ritme. Weliswaar een standaard insteek, maar goed uitgevoerd. Echt opzwepend wordt het met Qumrân Caves, wat mij betreft een van de betere nummers van het album. Weliswaar met een hoofdrol voor de vocalen is dit echt zo'n nummer waarop ook elke instrumentalist goed voor het voetlicht treedt met muzikale krachtpatserij. Zonder te overdrijven, want de compositie staat voorop.

Dat vind ik dan ook het goede aan KingCrown. Deze combinatie van vijf gelouterde muzikanten lijkt geen ego's te bevatten die per se op de voorgrond moeten treden, elk van hen doet z'n ding, dat samengaan zorgt voor een zeer aangenaam eindresultaat. De uitgekiende productie (mix en mastering waren in handen van Roland Grapow) maakt het plaatje helemaal af. Nummers als The End Is Near, Golden Knights en titelnummer A Perfect World doen het bij mij wel goed. Wanneer je blije huppelmuziek, overdadig toetsenwerk, bombast en koortjes ook net iets te veel van het goede vindt, probeer dan A Perfect World eens zou ik zo zeggen.

Markus Fortunato - Bass

David Amore - Drums

Stéphane Rabilloud - Guitars

Florian Lagoutte - Guitars

Jo Amore - Vocals