Loading...

Kobra And The Lotus - Evolution

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 13-11-2019

Tracklist

01. Evodem
02. Evolution
03. Burn!
04. We Come Undone
05. Wounds
06. Thundersmith
07. Circus
08. Wash Away
09. Liar
10. Get the Fuck out of Here
11. In the End

Kobra And The Lotus heeft met hun Prevail-tweeluik aardig wat aandacht weten te genereren. Bewust gericht op een meer melodieuze en minder heavy aanpak heeft de muzikale koerswijziging de band geen windeieren gelegd. De opvolger heet Evolution; dat betekent weliswaar ontwikkeling, maar de vraag is dan natuurlijk waar naar toe.

Het album geeft in muzikaal opzicht ondubbelzinnig antwoord: de lijn die werd ingezet met de genoemde voorgangers wordt op logische wijze doorgetrokken. Hoofdrollen zijn er uiteraard voor de uitstekende zang van naamgever Kobra Paige, als ook voor het overwegend groovende gitaarwerk. Eigenlijk maakt de band hier een mix van pop (Get The Fuck Out Of Here is wel erg catchy), rock en (te weinig) metal. Alle elf composities zijn compact, direct, en goed te volgen.

Evodem vind ik een wat raar intro waar ik niet zo veel mee kan. Titelnummer Evolution vind ik dan best nog veelbelovend, het begint uptempo en krachtig, dat staat! Het refrein is al wat zoetsappiger, maar uiteindelijk blijkt dit nog niet zo'n verkeerd nummer. Burn! gaat ook nog wel, en is bij vlagen in elk geval nog lekker krachtig. Maar daarna hoor ik toch wel het nodige bedenkelijke materiaal voorbij komen.

We Come Undone vind ik iets te veel nu metal, Thundersmith doet me wel erg nadrukkelijk aan Anouk (die van 'ons' ja) denken, en Wash Away en Liar aan Evanescence. Dat laatste vind ik sowieso wel een vergelijking die ik vaker terug hoor. Het spreekwoordelijke beste is wel tot het einde bewaard, want afsluiter In The End mag gelden als een van de betere, want meest avontuurlijke, nummers van de plaat.

Mocht je de voorgangers kunnen waarderen, dan zul je je aan Evolution geen buil vallen. Ik kom helaas wel tot de conclusie dat Kobra And The Lotus verloren lijkt voor de 'echte' metal; ik verwacht namelijk niet dat zij zullen terug komen van het ingeslagen pad. De successen van de laatste jaren doen de band uiteraard goed, dus het vervolg lijkt niet meer dan logisch.

Kobra Paige - Vocals

Jasio Kulakowski - Guitars

Ronny Gutierrez - Guitars

Brad Kennedy - Bass

Marcus Lee - Drums