Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Kobra And The Lotus - Prevail I

Gepost in Reviews door Peter van der Wielen op 19-06-2017

Tracklist

01. Gotham
02. TriggerPulse
03. You Don't Know
04. Specimen X (The Mortal Chamber)
05. Light Me Up
06. Manifest Destiny
07. Victim
08. Check The Phyrg
09. Hell On Earth
10. Prevail

Zowaar alweer een band die bij mij geen lichtje deed branden. Kobra (genoemd naar zangeres Paige) and the Lotus is een van de vele zo geheten ‘Female fronted bands’. Opgericht in 2009 en afkomstig uit het Canadese Calgary heeft deze vierkoppige band hun vierde album Prevail I los gelaten op de luisteraars. Dit is niet het enige dat er uit wordt gebracht, binnenkort komt ook Prevail II nog uit. Nu moeten we het nog even doen met deel 1.

Na wat te hebben rond gezocht te hebben op het interweb kwam ik er achter dat de Canadezen al regelmatig met diverse bands de wereld hebben rond getoerd en op diverse festivals hebben gespeeld. Ze hebben in 2015 nog een EP (Words of the Prophets) uitgebracht met diverse covers van andere bekende Canadese acts als Alannah Myles, Rush, Triumph, April Wine. Met deze EP hebben ze nog getoerd met Kamelot en Gus G. Deze toer heeft er nog voor gezorgd dat Kobra Paige regelmatig als gastzangeres met Kamelot optreedt.

Nu is hier dan Prevail I, de eerste van een tweeluik; deel II komt ergens in de herfst uit. Na het ‘starten’ van de CD met Gotham als eerste nummer hoor je eigenlijk meteen met wat voor band je te maken hebt. Niet dat ik iets heb tegen “Female fronted bands”, er zijn tegenwoordig complete festivals met alleen maar van dit soort bands. Het gaat natuurlijk om de muziek, en die klinkt bij vlagen best lekker.

Verder is Gotham een uptempo nummer, waarvan er naar mijn mening te weinig op het album staan. De overige negen nummers liggen muzikaal gezien wel lekker in het gehoor, alleen voor mij is het net allemaal iets te lief. Een wat rauwer randje qua vocalen zou niet hebben misstaan. Liefhebbers van moderne heavy metal kunnen met een gerust hart naar deze plaat gaan luisteren.

Kobra Paige - Vocals

Jasio Kulakowski - Guitars

Brad Kennedy - Bass

Marcus Lee - Drums