Loading...

Kult Of The Skull God - The Great Magini

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 28-06-2020

Tracklist

01. Black Magick
02. Liar
03. One More Try
04. The Oath
05. Lost and Lonely Ones
06. Lions and Sheep
07. The Great Magini
08. Judas Is My Priest
09. Dead Heroes
10. Bully
11. Vultures

Bij de bandnaam Kult Of The Skull God, albumtitel The Great Magini en het bijbehorende artwork, verwachtte ik eigenlijk een portie occulte metal voorgeschoteld te krijgen, deze band komt immers ook nog eens uit Italië. Maar niks blijkt minder waar: ik word hier getrakteerd op onvervalste sleazy party / glam / hard rock.

Nauwelijks gevaarlijk of voorzien van al te rauwe randjes is dit feestmuziek bij uitstek, zoals we die al sinds de jaren '70 en '80 kennen van bands van uiteenlopende pluimage. De basis is echter elf tracks lang hetzelfde: een simpel 'voetjes van de vloer' ritme, semi-heavy gitaren, en zeker geen ingewikkelde teksten of refreinen.

Vanaf opener Black Magick moet ik denken aan Guns 'n' Roses, gaandeweg het album kunnen daar wat mij betreft namen als Aerosmith, The Cult, Def Leppard en Van Halen aan toegevoegd worden. Ik mis eigenlijk alleen AC/DC als invloed, voor de rest kun je hier aardig wat bij bedenken. Daar is ook niks mis mee; gelukkig doet de band zelf ook niet moeilijk over hun ambities: Kult Of The Skull God laat een geluid horen dat geschikt is voor elke gelegenheid. Ofwel: altijd reden voor een feestje denk ik dan. De rockmuziek luistert dan ook verdomd lekker weg, mits je je verstand even op nul weet te krijgen.

Een paar keer frons ik echter wel bedenkelijk de wenkbrauwen. Bij een nummer met als titel Judas Is My Priest had ik iets hogere verwachtingen, maar hier moet ik vooral denken aan The Beasty Boys met hun Fight For Your Right. Sterker nog: ik daag je uit om bij beluistering van dit nummer daar niet aan te denken! Dead Heroes is de ballade van het album, en de tweede keer dat Kult Of The Skull God de plank echt mis slaat. Ook afsluiter Vultures, een (mislukte dus) poging om serieus voor de dag te komen, vind ik een van de mindere nummers van het album.

Voor de rest is het een kwestie van bier en tieten, lol en rock 'n roll. Proost en veel plezier!

Lord Kalidon - zang

Davide Tavecchia - gitaar

Jeff - basgitaar

Joey Amatto - drums