Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Lancer - Mastery

Gepost in Reviews door Peter van der Wielen op 12-02-2017

Tracklist

01. Dead Raising Towers
02. Future Millennia
03. Mastery
04. Victims Of The Nile
05. Iscariot
06. Follow Azrael
07. Freedom Eaters
08. World Unknown
09. Widowmaker
10. Envy Of The Gods

Lancer was tot voor kort voor mij weer een van de vele ‘onbekende’ bands, dit maakt het reviewen wel weer leuk. Zo leert zelfs een ouwe rot nog nieuwe dingen kennen. Deze Zweden hebben elkaar op een muziekschool leren kennen, en hun gedeelde passie voor heavy metal heeft ze bij elkaar gebracht. In 2012 hebben ze hun eerste EP Purple Sky uitgebracht, wat ze positieve reacties opleverde.

Begin 2013 lanceert de band hun titel- debuut album, welke geproduceerd is door Tommy Reinxeed en Ronny Milianowicz (bekend door samenwerkingen met Hammerfall, Michael Kiske en Timo Tolkki, om er een paar te noemen!), wereldwijd. Ze kregen hiervoor veel lovende kritieken van de metal pers over heel de wereld. Sweden Rock Magazine noemde de band “a new hope for European power metal” – en deze hoop groeit van dag tot dag. Afgelopen jaar tekende de band een platendeal bij Nuclear Blast, en in mei 2016 zijn ze begonnen met het schrijven en opnemen van hun derde album, Mastery.

De muziek die Lancer maakt zit in de power metal-hoek, in het straatje van Helloween, Gamma Ray, Hammerfall en Sabaton. De eerste muziek- en zangnoten deden me dan ook meteen denken aan Michael Kiske (Helloween) ten tijde van de Keeper Of The 7th Key tijden. Verderop zit er wel wat meer variatie, en slechte nummers kom je eigenlijk niet tegen. Ruim 50 minuten power metal van de hoogste plank, voor fans van eerder genoemde bands is het wel besteed luisterplezier.

Isak Stenvall - Vocals

Per-Owe "Ewo" Solvelius - Guitars

Fredrik Kelemen - Guitars

Emil Öberg - Bass

Sebastian Pedernera - Drums