Loading...

Liquid Therapy - Breathe

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 17-10-2020

Tracklist

01. When Love Fools You
02. Keep On Going
03. Payback
04. Scars Of Life
05. Fly Away
06. Sober
07. Control
08. I Don't Care
09. Rat Race
10. Breathe

Liquid Therapy is een relatief jonge band uit België - uit de regio Antwerpen om preciezer te zijn. Na een aantal singles te hebben uitgebracht (tip: de meeste daarvan zijn op youtube te horen, en vooral ook te zien: er zijn bij bijna alle nummers beelden geschoten of zijn de teksten bijgevoegd), is in september hun eerste album genaamd Breathe verschenen.

Op Breathe worden diverse uithoeken van het brede begrip rockmuziek opgezocht, bereid je dus voor op een diversiteit aan (sub)stijlen. De eerste twee tracks When Love Fools You en Keep On Going (wat trager, maar nog steeds lekker stevig) zetten de toon met gitaarriffs, en zijn te beschouwen als min of meer klassieke rocknummers. Een logisch begin van het album, om de luisteraar op te zwepen en meteen in de juiste sfeer te brengen.

Met nummers als Payback en I Don't Care toont de band zich van z'n grunge-kant, terwijl Scars Of Life meer richting heavy metal gaat, en Fly Away een punky vibe laat horen. Dan heb je de helft van het album zo'n beetje gehad, en al genoeg variatie te horen gekregen. Wat de meeste nummers bindt is de algehele wat donkere atmosfeer. Hoewel ik deze muziek over het geheel gezien te weinig gevaarlijk of heavy vind, spreekt die sfeer me wel aan. Dat geldt zeker voor nummers als Sober en Rat Race.

Zoals het een goed opgebouwd album betaamt heeft Liquid Therapy met afsluiter en titelnummer Breathe het beste voor het laatst bewaard. Een ruime tien minuten aan atmosferische rockmuziek, waarin ingetogen momenten en zwaardere stukken elkaar perfect afwisselen. Die dynamiek heeft de band heel goed begrepen! Pluspunt daarbij is ook de veelzijdige zangstem van frontman Bart, die de juiste toon weet te vinden bij de afwisselende muziek.

Breathe is zeker geen album dat bij uitstek geschikt is voor de heavy rock- of metalfan. Toch raad ik een luisterbeurt aan, want zowel de afzonderlijke nummers als ook het album als geheel zitten sterk in elkaar. De tracks zijn evenwichtig en goed doordacht; ook de productie is dik in orde, elk instrument komt op de juiste momenten goed naar voren. Na een paar luisterbeurten ben ik het album beter gaan waarderen, al blijft de muziek uiteindelijk te 'soft' naar mijn persoonlijke smaak.

Hans van den Hende - bas

Luc van Dyck - drums

Davy Gheeradyn - gitaar

Gino Lippens - gitaar

Bart Costenoble - zang