Loading...

Live verslag WingsOfDeath Presents 3

Gepost in Specials door Marc Brouwer op 02-10-2016

Het seizoen voor WingsOfDeath Presents is weer ten einde. En wat was het weer een super avond. Toch is en blijft het altijd weer een gezellige aangelegenheid in J.C. Plaza te Ermelo, het altijd gastvrije en sympathieke personeel bezorgt je toch weer een verwelkomend gevoel. Bij het opbouwen van het podium en de apparatuur begon zo zachtjes aan het publiek binnen te stromen, ook dit keer blijkt toch wel dat zo zachtjes aan de metal scene weer begint te leven op de Veluwe; daarvoor credits voor het uitzinnige publiek!

Rond 21:00 uur trapte de nostalgische old school thrash/death metalband Shoot The Messiah de avond af. Hoe gaaf om te zien dat deze jonge gasten de ode aan deze old school stijl zeer goed weten over te brengen. Wisten de mannen het publiek al snel op hun hand te krijgen waar na vele horns up de haren door de lucht vlogen. Na nog een uitstekende cover van Sepultura ("Slave New World") te hebben gespeeld, en goede eigen nummers waaronder uiteraard "Shoot The Messiah" (wat ik echt een killer track vind) hebben de mannen zeer puik werk afgeleverd en een enthousiast publiek achtergelaten.

En zie daar: Dauthuz betreedt het podium. Op aanraden van collega Chris om Dauthuz uit te nodigen om een optreden te verzorgen, bleek dit een zeer goede zet. De revaliderende, tevens old school death metalband stond werkelijk waar als een huis! Met een zeer prille vocale wissel van Robert naar Manoloxx (Unlord) en drummer Melle (die op het punt staat om papa te worden) die deze avond de stokken heeft over gedragen aan (hoe gaaf ook ) jazz-drummer Arendo, wist Dauthuz op een zeer hoogwaardige professionele manier van werken de zaal op zijn kop te krijgen, dat merkten we vooral bij "Face The Fury". Met de kennismaking van deze zeer sympathieke band kijk ik vol verwachting uit naar nieuw materiaal.

Nadat de rust enigszins was wedergekeerd en de strotten weer bevochtigd waren, betrad metal/thrashcore band Curse Of The Forgotten het podium. Wat is deze band toch inmiddels een geoliede machine geworden. Ook dit keer waren we getuige van een uiterst goed gemutste band die het keldertje op zijn grondvesten deed schudden. Tevens werden we getrakteerd op wat nieuw werk van de mannen, nadat ze hun vreugde met ons hadden gedeeld hier 7 jaar geleden voor het eerst te hebben gestaan. Uiteraard ben ik de titel van het nieuwe nummer weer eens vergeten, maar dat neemt zeker niet weg dat Curse of The Forgotten er nog een schepje boven op doet met het schrijven van nieuw materiaal. Naar het schijnt wordt er in november gesleuteld aan een nieuwe plaat.

Inmiddels kunnen we met enig voorbehoud bekend gaan maken dat op 4 februari 2017 de eerstvolgende Wings Of Death Presents gehouden gaat worden in Gorinchem. Daarbij hebben we mogelijk een zeer gave primeur die we later bekend gaan maken. Wel kunnen we alvast laten weten dat Paniptokon geboekt staat. Hopelijk tot dan!

Klik hier voor de foto's

Curse of the Forgotten [NL], Dauthuz [NL], j.c. Plaza [NL], Shoot The Messiah [NL]