Loading...

Lucifer's Children - Signs Of Saturn

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 12-04-2022

Tracklist

01. The Blessed Harvest
02. Exiled Angels
03. My Bloodlust to the Moon
04. Signs of Saturn
05. Goat of Mendes
06. The One Who Hears the Time’s Voice

Lucifer's Children is een pure, klassieke doom metalband uit Paraguay - misschien wel de eerste band uit dat land die hier besproken wordt? Ik heb het eerlijk gezegd even niet paraat. Om het goed te maken komt Lucifer's Children hier in korte tijd meteen maar twee keer voorbij. Een paar weken geleden had ik het even over hun debuutalbum Devil Worship - oorspronkelijk verschenen in 2020, maar via diverse heruitgaven nog altijd actueel.

Nu is dan het tweede album Signs Of Saturn aan de beurt. Ook deze verscheen al eerder, in september 2021, maar werd me recentelijk onder de aandacht gebracht. De aanleiding voor deze bespreking is de heruitgave door het onvolprezen, gespecialiseerde Poolse label Fallen Temple, dat het album zowel digitaal als op CD laat verschijnen, en zorgt voor een degelijke distributie en promotie. En daar kan een doom-liefhebber als ikzelf alleen maar blij mee zijn.

Twee albums van de zelfde band zo vlak achter elkaar bespreken leidt helaas tot weinig verdieping. Zeker wanneer de band met z'n muziek ook geen enkele behoefte heeft om ook maar enige progressie te boeken ten opzichte van het voorgaande album. Ter verdediging wil ik daar bij aanvoeren dat de klassieke doom metal intrinsiek enorm stijlvast is, en als stijl weinig behoefte heeft aan vernieuwingsdrang.

De schatplichtigheid aan Black Sabbath blijkt nog altijd de belangrijkste pijler, al mogen er ook andere 'oude' doombands als referentie gelden. Relatief korte composities als Exiled Angels, titelnummer Signs Of Saturn en Goat Of Mendes glijden al lekker naar binnen, maar het echte genieten komt toch met een uitgesponnen spanningsopbouwer als My Bloodlust To The Moon. En met de lange afsluiter The One Who Hears The Time’s Voice heeft Lucifer's Children z'n eigen Heaven And Hell te pakken. Uiteraard niet direct qua kwaliteit, maar wel qua vorm en sfeer.

Het is gewoon weer drie kwartier genieten van authentieke doom metal, zoals deze stijl ooit bedoeld is. Oubollig misschien, maar zo verdomd lekker!

Edu Centurión - Drums

R. Doom - Guitars

Lidi Ramirez - Vocals

Samael Duarte - Bass