Loading...

Luna Kills - Before the Satellites

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 06-01-2020

Tracklist

01. Aurora
02. Violent Waters
03. Desperado
04. Aftermath
05. Shake It
06. Heartbreaking Cool
07. Eclipse
08. God Bless
09. Life Goals
10. Take Me Home
11. Crash

Luna Kills is een energieke, heavy rockband uit Finland. Oorspronkelijk gevormd in 2015 onder de naam Tocornal door zangeres Lotta en gitarist Samuli, maar officieel gestart in 2016. Ze hebben in de loop der jaren een paar wisselingen in de line-up gehad maar hebben uiteindelijk hun huidige vorm gekregen - twee dames, twee heren - met Lassi op basgitaar en Maiju op drums. Luna Kills heeft in november 2018 zelf hun debuutalbum Before the Satellites uitgebracht. Ze hebben sindsdien echter getekend bij King2Music Records, dus zullen ze het album nu opnieuw uitgeven via het platenlabel op 29 november 2019.

Een licht en luchtig, atmosferisch intro met Aurora maakt plaats voor de vrolijke hardrock van Violent Waters. De vocale stijl van Lotta Ruutiainen doorsnijdt de muziek als een heet mes door de boter, hoewel de riffs haar meer dan ondersteunen. Het klinkt mij in de oren als een solide start voor een op en top rock-album. Opzwepend, swingend, stevig groovende bas en prima riffs. Hoewel niet echt origineel klinkt deze rock lekker fris, geheel conform de verschijningsvorm van de makers ervan.

Na opnieuw een subtiel intro vervolgt Aftermath lekker rauw, waarbij zo af en toe - ook verder op het album - een bluesy ondergrond waarneembaar is. Dat geeft de muziek nog wat extra sfeer, en vooral een goede, degelijke 'feel'. Shake It doet z'n titel eer aan, want dit is echt een swingend, pakkend nummer, poppy bijna, zonder dat het te soft wordt. Sowieso heeft de rock van Luna Kills best veel soul (en ook funk trouwens), zou dat de vrouwelijke inbreng zijn?

Met God Bless en Life Goals hebben we ook weer een fraai duo te pakken. God Bless is een wat langere compositie, bij vlagen gevoelig, maar toch ook stevig rockend. Daarna gaan echt de voetjes van de vloer met het funky Life Goals. Opnieuw zeer dansbare rock, zonder dat het cheesy wordt wat mij betreft. Met Take Me Home en Crash wordt het album stijlvol afgesloten, al zijn dat niet mijn favoriete nummers van het album.

Voor een nog relatief jonge band klinkt Luna Kills dik in orde. Technische kwaliteiten zijn aanwezig, ook de liedjes zitten als zodanig gewoon goed in elkaar. De melodieuze, frisse, catchy rockmuziek weet me te raken; hier wordt je echt vrolijk van. Ik denk dat ik deze band wel eens live wil zien, want volgens mij moet dit op het podium wel een feestje worden.

Lotta Ruutiainen - Vocals

Samuli Paasineva - Guitar

Lassi Peltonen - Bass

Maiju Mäki - Drums