Loading...

Malamorte - Hell For All

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 18-03-2019

Tracklist

01. Advent
02. Antichrist
03. Warriors Of Hell
04. Holy Or Unholy
05. Mother
06. Hell For All
07. Son
08. The Worshipers Of Evil
09. Satan's Slave
10. God Is Nothing

Malamorte, een bandnaam die me vaag bekend in de oren klinkt, maar die ik even niet thuis kan brengen. Hier op de site is de band nog niet eerder besproken in elk geval. Enig leeswerk leert me dat Malamorte één van de vele bands is van een heerschap dat zich graag profileert onder de naam Lord Vampyr; en die ken ik wel. Ik ben bekend met z'n werk van de band met dezelfde naam, maar hij was ook één van de drijvende krachten achter Theatres des Vampires.

Wat Malamorte gemeen heeft met die band (en meerdere van Lord Vampyr's bands) is de muzikale insteek: ooit begonnen als (symfonische) black metal, maar met het verstrijken der jaren opgeschoven richting meer melodieuze of gangbare metalen muziekstijlen. In het geval van Malamorte betekent dat klassieke heavy metal met een occulte inslag; denk daarbij gerust aan Mercyful Fate en King Diamond, en uiteraard de NWOBHM. Die occulte thematiek is overigens dan weer wel een gemene deler van meerdere Lord Vampyr -bands; hij noemt zich natuurlijk niet voor niets zo. Hell For All is het derde album van deze band.

Ik hou op zich wel van dit soort donkere heavy metal. Met de eerste nummers Antichrist en Warriors Of Hell (Advent is een overbodig intro) ben ik dan ook direct verkocht. De overwegend snelle, op NWOBHM-leest geschoeide metal gaat vergezeld van dreigende tragere stukken, die enorm veel sfeer brengen. De cleane zang, soms ook gedubbeld, klinkt af en toe heerlijk onvast en over the top, vooral in de hogere regionen (luister maar eens naar Holy Or Unholy). Ook dat draagt wat mij betreft enorm bij aan de authentieke, beetje onheilspellende sfeer.

Ik kan me heel goed voorstellen dat de hedendaagse metal-liefhebber helemaal niks heeft met een dergelijke inferieure productie. Mij voert het terug naar de jaren dat ik als jong broekie de heavy metal leerde kennen. Dus toegegeven: het gaat me hier vooral om de nostalgische waarde. Evengoed heb ik veel plezier aan beleefd aan het beluisteren van Hell For All.

Alessandro Nunziati "Lord Vampyr" - Vocals, Guitars, Keyboards

SK - Guitars, Bass, Programming