Loading...

Martyr - Reveal Title And Artwork New 2022 Album

Gepost in Nieuws door Chris van der Aa op 09-10-2021

De metalscene bevindt zich in een verdrietige rouwperiode. De traditionele heavy metal bands leggen steeds meer het bijltje erbij neer. Menig grondlegger van het genre heeft inmiddels het tijdelijke voor het eeuwige verwisseld. De voorvechters die intussen zijn gesneuveld in hun strijd voor pure heavy metal bivakkeren in Walhalla en worden vanaf de verrotte aarde als helden vereerd.

Een overgrote meerderheid aan tachtiger jaren bands dat de tand des tijds wél heeft doorstaan is niet in staat gebleken om nog steeds overtuigende albums uit te brengen. Andere acts hebben inmiddels hun zoveelste afscheidstournee aangekondigd. Bands die vroeger geadoreerd werden zijn helaas inmiddels geen schim meer van zichzelf...

Vandaag de dag zijn er bijna geen metal acts die nog vaandeldragers zijn van de conventionele metal. Maar er is nog hoop voor de toekomst! De leden van de gerenommeerde Utrechtse band Martyr reisden afgelopen tijd door tijd en ruimte ter voorbereiding van hun nieuwe album, dat de opvolger is van hun inmiddels roemruchte Live In Japan plaat, die in 2019 uitkwam.

Gedurende de 40 jaar van haar bestaan heeft Martyr altijd gevochten tegen onorthodoxe stijlen als nu-metal, screamo of slam death metal. Martyr was, is en zal altijd een band blijven waar het publiek blind (en doof) op kan vertrouwen als het aankomt op een solide pot heavy / speed / thrash metal.

Markeer 24 februari 2022 met in je agenda. Die dag brengen de vijf metalen krijgers hun vijfde studio album getiteld "Planet Metalhead" uit. Het album wordt door het Nederlandse label Pt78 Records wereldwijd uitgebracht in verschillende formaten en in verschillende bundels. Hiervoor is Pt78 Records verschillende strategische allianties aangegaan.

De tien nummers laten een verscheidenheid aan gepassioneerde oorgasmes horen die stevig geworteld zijn in de jaren tachtig edoch een moderne twist en dito productie hebben gekregen. Middels dit album laat Martyr blijken dat zij sterker materiaal dan ooit hebben geschreven en dat zij nog niks aan relevantie hebben ingeboet.

Tracklist

01: Raise Your Horns, Unite!

02: Demon Hammer

03: Children Of The Night

04: Fire Of Rebellions

05: No Time For Goodbyes

06: Metal Overdrive

07: La Diabla!

08: Diary Of A Sinner

09: Church Of Steel

10: Wings In A Darkened Soul

Martyr [NL], Pt78 Records [NL], Wayland Management [NL]