Loading...

Mass Worship - Mass Worship

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 10-12-2019

Tracklist

01. Celestial
02. Spiritual Destitution
03. Sibylline Divination
04. Serene Remains
05. Below
06. Proleptic Decay
07. Dreamless Graves
08. Downpour

Wanneer je, net zoals ik zelf trouwens, helemaal plat gaat voor dat heerlijke geluid van die ouderwetse Zweedse zaag-gitaren, dan zit je met Mass Worship geramd. Mass Worship is (naar ik aanneem) een nieuwe band die zich voorstelt middels een naar de eigen bandnaam genoemd album. Overigens zal me later blijken dat deze band bestaat uit gelouterde muzikanten uit de Scandinavische extreme metal-scene.

Blijkbaar heeft de band zich ten doel gesteld om die goeie ouderwetse death metal zo authentiek en smerig mogelijk neer te zetten. Mass Worship klinkt enorm crusty, de muziek wordt bij vlagen met een behoorlijk hardcore-attitude uitgevoerd. Hierbij gaat het vooral om de rauwheid, deze band doet niet aan finesse of tierlantijntjes. Beuken en rammen - of is hier dan hakken en zagen - lijkt het devies, en dan het liefst met een zo ranzig mogelijk geluid.

Negen nummers in slechts 28 minuten klinkt wat mager - in tegenstelling tot de moddervette muziek, bedenk ik me met een knipoog. Toch is dit voldoende voor Mass Worship om te overtuigen. Langer hoeft ook niet, want dan ben je als luisteraar al wel murw gebeukt. Bovendien bevatten de nummers onderling niet allemaal bovenmatig veel variatie, ook om die reden is een half uur wel genoeg.

Opvallend genoeg laten de twee langste tracks, Below (heerlijk duister) en vooral Dreamless Graves, de meeste afwisseling horen; daarmee kroon ik ze tot de beste tracks van het album. Wanneer Mass Worship meer in deze richting gaat musiceren wil ik hier zeker meer van gaan horen. Blijft de band volharden in korte, crusty uitbarstingen van nog geen drie minuten per stuk, dan zie ik daar geen grote toekomst voor weggelegd.

Claes Nordin - Vocals

Søren Bomand - Guitar

Gustav Eriksson - Guitar

Dadde Stark - Bass

Fred Forsberg - Drums