Loading...

Meridius - Self-Titled EP

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 04-04-2015

Tracklist

1. Speed Kills (3:42)
2. Walk The Plank (5:27)
3. Conquer The Throne (4:17)

Meridius (genoemd naar Russell Crowe's karakter in Gladiator) is een thrash metalband afkomstig uit Ladner, British Columbia, Canada. Volgens mij een splinternieuwe band; ik had er in elk geval nog niet van gehoord. Ook op het gebied van releases vind ik verder niets terug, ik neem dan ook aan dat deze selftitled EP - op 20 maart in eigen beheer uitgebracht - hun debuut is.

What you see is what you get. Het logo en de cover met het knallende rood op de zwarte achtergrond doet eerlijk old school aan, en zegt dan ook wel wat over de muzikale bedoelingen van de band. De basis van de muziek van Meridius ligt dan ook wel in de old school thrash. In combinatie met het groovende aspect van de muziek levert dat echter wel een eigentijds geluid op. Het beste van twee werelden zeg maar.

Opener Speed Kills doet z'n naam redelijk eer aan: het is een lekker opzwepend thrashnummer, met een heerlijk old school attitude die uitnodigt tot headbangen. Deze track doet het spetterende rode logo in elk geval wel eer aan. Walk The Plank laat hierna de meer groovende kant van de band horen. Nog altijd geschoeid op oudschoolse leest, maar met een eigentijdse touch. De afwisseling in de zang is daar mede debet aan, net als de breakdown-achtige tempowisseling. Een nummer met veel variatie.

Conquer The Throne gooit het vervolgens over de meer midtempo thrash-boeg; een beetje Bay Area-achtig zeg maar. Weer wat meer old school, en met een flinke portie melodie in de gitaarlijnen. Over gitaar gesproken: de riffs zijn wel echt dertien in een dozijn. Van originaliteit moet Meridius het dus niet hebben. Wel van een authentieke, eerlijke aanpak; daar zit de charme van deze band en z'n muziek.

Zo horen we met drie nummers de verschillende aspecten van de muziek van Meridius. De band is bezig met een volledig album dat later dit jaar moet gaan verschijnen. Ik kijk er wel naar uit. Voer voor old school thrash liefhebbers!

Kieran Marquis - GuitarEric Willmott - VocalsSam Buchanan - GuitarPeter Reimann - Bass Nolan Olson - Drums