Loading...

Moonstruck - Web of Deception

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 21-03-2019

Tracklist

01. Web of Deception
02. Dark Medicine
03. Metamorphosis
04. Beyond Your Wildest Dreams
05. Wasting Time
06. The Observer of Chaos
07. Moonstruck
08. Restless Mind
09. The Assassin's Blade

De Nederlandse progrockband Moonstruck brengt op 26 januari 2019 zijn eerste full length album Web Of Deception uit. Dit negen nummers tellende album werd afgelopen zomer opgenomen bij Knight Area Productions in Boskoop, de thuishaven van de band. Moonstruck is opgericht in 2015, waarna een jaar later EP Impact werd uitgebracht, die veel positieve reacties opleverde.

Het vijftal beweert beïnvloed te zijn door uiteenlopende acts als Rush, Queensrÿche en Iron Maiden. Qua vorm zit daar ook zeker wat in: de band musiceert ergens tussen hardrock en heavy metal in, terwijl aan die muziek nadrukkelijk klassieke progressieve elementen worden toegevoegd. Sleutelwoorden daarbij zijn dynamiek, spelplezier, pakkende, herkenbare melodieën en muzikaal technische vaardigheden verpakt in strak uitgevoerde composities.

Negen tracks met een gezamenlijk speelduur van net over het uur staan garant voor een serieuze luistersessie. De nummers laten gelukkig voldoende afwisseling horen, zodat ik durf te beweren dat Web Of Deception over de gehele lengte overtuigt. Zet vlottere tracks als Dark Medicine en Moonstruck maar eens tegenover avontuurlijke composities als Metamorphosis en afsluiter The Assassin's Blade. Zo horen we enerzijds dat Moonstruck lekker energiek kan rocken, anderzijds dat de heren ook met veel emotie en gevoel voor spanningsopbouw weten te musiceren en componeren.

'Make or break' bij progrock is vaak de kwaliteit van de zang. En eerlijk gezegd vind ik die hier op het randje. Arnold Kloek kwijt zich prima van zijn taak, maar dat is het dan ook. Hij is geen zanger die de band en z'n muziek naar een hoger plan tillen. Nu ik daar zo over nadenk: dat geldt eigenlijk ook wel voor het album. Moonstruck weet wat het wil qua muziek, en voert dat ook minutieus uit. Maar brengt eigenlijk niks extra's, niet iets waardoor je zegt: wow, dat springt er nou echt uit.

Dat maakt van Web Of Deception een goed, stabiel, degelijk album. Maar geen album waarvan je van je stoel glijdt van opwinding. In de overvolle zee aan releases zal de band er wat harder aan moeten trekken om op te vallen. Nu is het een degelijke 7 op het rapport wat mij betreft. Voldoende dus, maar wie weet wat er nog meer in zit.

Arnold Kloek - Vocals

Vincent van den Bosch - Guitar

Ronald Blok - Guitar

Jacco Boer - Bass

Michel Blanken - Drums