Loading...

Morbosatan - Versus Christvs

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 22-10-2020

Tracklist

1. Versus Christvs
2. Angel De La Perdicion

Het Poolse label Fallen Temple trachtte me te verrassen met een paar van hun (behoorlijk obscure) releases, ter kennismaking. De eerste daarvan die ik eens even nader bekeek was direct raak. Het betreft hier de Peruaanse extreme metalband Morbosatan. Ik had er nog nooit van gehoord, al is de band al sinds 2013 actief, en heeft naast langspeler As One With Death (2018) al een hele rits aan EP's, splits en compilaties daar weer van op het palmares.

Het meest recente wapenfeit is een EP / single met daarop twee tracks. Vooral de naamgever Versus Christvs spreekt me behoorlijk aan. Dit is nou die typische vuige muziek zoals je die van een Zuid-Amerikaanse old school metalband verwacht. Behoorlijk primitief, zeker, en laat dat nou net de aantrekkingskracht zijn. Etiketjes als death, black of thrash doen er niet echt toe, het gaat juist om de ondefinieerbare samensmelting van extremiteiten.

Deze oorspronkelijke vorm van metal is gemeen, barbaars, en in het geval van Angel De La Perdicion bij vlagen razendsnel. Geen betoverende of lieflijke momenten, alleen een golf van helse klanken die over de luisteraar worden uitgestort. Grappig genoeg zijn de twee tracks hier behoorlijk verschillend, waarbij Versus Christvs het vooral moet hebben van de dreigende en tragere boosaardigheid, terwijl Angel De La Perdicion inzet op ziedende snelheid die nog het best doet denken aan een sonische slachtpartij.

Verwoestende gitaren, drumwerk in de betere holbewoners-stijl en vocale vuilspuwerij die past bij de voortdurende chaos is het dat je te wachten staat. Pretentieloos, heerlijk smerig, bovenal puur, eerlijk en rauw. Ik mag dit graag horen! Hieronder een voorproefje van het aanstaande nieuwe album Necro Perversion:

Toñyn Destructor - Drums

Bernie Maleficarum - Guitars

Evil Fukker - Vocals, Bass