Loading...

Morgue Terror - Morgue Terror

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 26-03-2024

Tracklist

01. Salt the Wound
02. Nightstalker
03. Broken, Beaten, Beheaded
04. Morbid Curiosities
05. Chopped up Chum

Morgue Terror is een death metalband uit de koude, besneeuwde stad Buffalo, New York, de stad die geboorte gaf aan legendarische bands als Cannibal Corpse, Malevolent Creation en Baphomet. Het duo, bestaande uit Dave en Steve, deelt een wederzijdse passie voor extreme metal, wat op zijn beurt leidde tot de oprichting van Morgue Terror.

Morgue Terror heeft beloofd iets nieuws te creëren en weigert vast te houden aan één enkele stijl death metal. Een deel old school, een deel slam, een deel dissonant, en eigenlijk alles daartussenin dat het genre omvat; hun muziek richt zich op een breed scala aan death metal-liefhebbers. Het duo streeft ernaar een onderscheidende luisterervaring te bieden.

Als liefhebber van horrorfilms, vooral de oudere films, had Dave tot 2022, toen hij de eerste Terrifier-film bekeek, geen personages gevonden die vergelijkbaar waren met zijn favoriet Freddy Krueger. Hoewel hij een beetje laat was om de slasher-film te ontdekken, werd hij onmiddellijk geboeid door Art the Clown, de belangrijkste antagonist van de Terrifier-franchise, en zijn obsessie groeide verder met de tweede film van de serie, die in hetzelfde jaar uitkwam.

Art the Clown en de Terrifier-franchise hebben een onuitwisbare stempel gedrukt op Morgue Terror en hun muziek. In feite is de bandnaam afgeleid van een cruciale scène aan het einde van de eerste film, wanneer Art the Clown uit een lijkzak tevoorschijn komt en de lijkschouwer een fatale slag toebrengt. Wat mij betreft maakt dat het artwork alvast veelbelovend, juist dat trok mij om te gaan luisteren naar Morgue Terror.

De death metal van het duo Dave en Steve is dan ook niet van de meest verfijnde soort. De muziek is rauw, smerig, en past uiteraard perfect bij de ranzige horror-thematiek. Deze productie is allemaal wat elementair, misschien primitief zelfs, al vind ik dat juist goed passen. Ik zou zeggen: luister en oordeel zelf:

Steve Lipka - Bass, Vocals

David Jurenovich - Guitars

Brian Mason - Guitars (track 1 & 2)