Loading...

Mortillery - Origin of Extinction

Gepost in Reviews door Geert van der Laan op 21-02-2013

Tracklist

01. Battle March
02. No Way Out
03. Cease To Exist
04. Creature Possessor
05. Seen in Death
06. Feed the Fire
07. The Hunter's Lair
08. F.O.A.D.
09. Maniac
10. Sunday Morning Slasher

De Canadese thrashers van Mortillery wisten het pad al flink warm te houden met hun debuut EP in 2009 en het hierop direct volgende debuutalbum Murder Death Kill in 2011. Om dit vlammetje aangewakkerd te houden levert het in het vroege 2013 al direct het vervolg op. Al waarschuwend doet men er goed aan om de veiligheidsgordel stevig vast te gespen want Origin Of Extinction schijnt de hel te doen losbarsten met een pad der vernietiging achterlatend. De voorloper viel al prima in de smaak dus wellicht wordt er goed aangedaan om alvast dekking te zoeken tussen de brokstukken.

De aanstekelijke instrumentale aftrap Battle March smaakt al snel naar meer. Na de sferische intro van No Way Out is het al snel gedaan met de brave lekkermakerij en wordt het blik thrash metal definitief met een knal geopend. Met een heldere productie, duidelijk hoorbare enthousiasme en makkelijk behapbare songstructuren die veel ruimte overlaten voor de zang, wordt stevig verder gewerkt aan het bekende pad van de voorloper. Kritisch bekeken moet me wel van het hart dat er enorm rechtlijnig wordt gemusiceerd met veel herhaling in de gitaarpartijen. Ook wordt er maar karig omgesprongen met originele riffs en melodieën. Een hele opsteker hierbij is dan wel weer de zang die erg lekker in het gehoor ligt. Cara McCutchen die zich bewapent met een rauwe strot, pittige uithalen en heldere vocalen doet dan ook erg goede zaken op deze release.

De refreinen worden vooral gedragen door één enkel woord of een handje meer, met als doel om met een luid geschal door het publiek te worden weerkaatst. Muzikaal bruist het van de clichés die alle charmes weten te benadrukken die het genre al jaren kenmerken. Ook het artwork laat niets aan het toeval over. Het levert een stabiel album op dat het vooral moet hebben van de ruim aanwezige herkenbaarheidsfactor alsook het laagdrempelige instapmodel. Met name de liefhebbers die smachten naar meer meezingbare thrash en het betere alcoholische beukwerk kunnen hun hart hiermee ophalen.

Cara McCutchen - Vocals

Alexander Scott - Guitar

Alex Gutierrez - Guitar

Kevin Gaudet - Drums

Miranda Wolfe - Bass