Loading...

Moscow Death Brigade - Bad Accent Anthems

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 06-05-2020

Tracklist

01. Out The Basement
02. Feed The Crocodiles
03. Bad Accent
04. Break The Mold
05. Sound Of Sirens
06. Megaphone
07. Whack-a-Mole
08. Shy Kidz 2020
09. Throw Ya Canz 2020
10. Dirty White Sneakers
11. Never Walk Alone

Moscow Death Brigade is voor mij niet nieuw, van deze band besprak ik eerder al het album Boltcutter. Een goede twee jaar later heeft de band een opvolger paraat: Bad Accent Anthems. Nog altijd gaat het gezelschap gemaskerd en anoniem door de scene.

De muzikale insteek is nog steeds van hetzelfde recept: het mengsel van elektro / rap / punk / hardcore; een unieke en agressieve mix van elektronische muziek, hardcore, punk en rap, met daarnaast nog invloeden van drum & bass, techno, EBM, maar ook metal, en nog wel meer; doordrenkt van graffiti en straatcultuur en op smaak gebracht met een sociale boodschap tegen oorlog, racisme en allerlei soorten discriminatie.

Oorspronkelijk opgericht als een DIY-team, heeft Moscow Death Brigade zijn wortels in Russische sociale bewegingen en de graffiti underground scene. In de afgelopen twee jaar heeft de band duizenden euro's ingezameld voor verschillende goede doelen, zoals de stichting Sisters in Rusland en Women in Exile in Duitsland.

De vocalen bestaan vooral uit een spervuur aan raps, afkomstig van de twee MC's van de band, deze zijn op alle tracks te horen, in het Engels rappend over verschillende onderwerpen, van dringende sociale kwesties tot luchtiger kwesties, zoals graffiti en het tourleven. Circle-pit hip hop is de term die de heren momenteel zelf bezigen voor hun muziek. Wat je er ook voor naam aan geeft, Moscow Death Brigade heeft hoe dan ook een volstrekt eigen benadering. Maar niet per se geschikt voor rock- of metal-fans.