Loading...

Motörhead - Made In 1979 [box-set]

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 27-10-2019

Tracklist

Disc 1. Overkill
Disc 2. Bomber
Disc 3. Good 'n' Loud [live]
Disc 4. Sharpshooter [live]

Na enkele jaren van planning kondigden Motörhead en het Duitse platenlabel BMG onlangs de start aan van een opwindend, uitgebreid en gedetailleerd ultra-fan-vriendelijk release-programma dat de carrière van de band uit de jaren '70, '80, '90 en verder omspant. Het begint met de campagne "Motörhead '79" en viert het 40-jarig jubileum van de klassieke albums Overkill en Bomber met fantastische nieuwe luxe edities, beide als gebonden boekpakketten in twee CD- en triple LP-formaten. De releases bevatten nog niet eerder verschenen optredens van tours uit 1979, interviews en vele ongeziene foto's. Al deze releases zijn gemaakt met de volledige medewerking en betrokkenheid van de erven van het drietal inmiddels overleden muzikanten.

De totale box-set bestaat uit:

Zowel de originele Overkill en Bomber albums op halve snelheid geremastered en geperst op 180 gram vinyl gemaakt van de originele master tapes.

Live-album Good N'Loud, opgenomen in Friars, Aylesbury op 31 maart 1979.

Live-album Sharpshooter, opgenomen op 3 november 1979 in La Rotunde, Le Mans, Frankrijk.

Een extra album met de titel The Rest Of '79, met B-kanten, outtakes en zeldzame nummers.

De No Class zeven-inch single met gatefold art.

Een 40-pagina's tellend boekwerk met nog ongepubliceerde foto's en, en interviews over het tijdperk.

Het programma van de Bomber tour.

Een bladmuziekboek van het Overkill album.

Een '79 badge-set

Dit alles smaakvol verpakt in een zwarte bikerjack-doos.

Door het uitgebreide privéarchief van de band te doorlopen, de hulp te ontvangen van sleutelfiguren die deel uitmaakten van hun vriendenkring uit '79, crew-leden en medewerkers - evenals het raadplegen van superfans - zijn alle partijen enorm trots om het niveau van details en toewijding die in alle drie de releases van '79 zijn verwerkt en die zullen worden voortgezet met toekomstige projecten. Het was altijd de vraag van Lemmy om de fans in elk opzicht het allerbeste te geven, volgens mij is dat met deze heruitgaven uitstekend geslaagd. 1979 was om vele redenen een bewogen jaar voor Groot-Brittannië, beide albums zijn dan ook te beschouwen als iconische albums in deze tijdsgeest.

En op 9 maart 1979 stemden miljoenen nietsvermoedende kijkers af op de Top Of The Pops van de BBC om getuige te zijn van de luidste, meest rauwe, gevaarlijke en ronduit opwindende band op aarde die het titelnummer van hun album Overkill zou uitvoeren. Een hybride van punk, kneiterharde rock en heavy metal gespeeld met meedogenloze, oorverdovende kracht, was Motörhead een natuurkracht aangedreven door bassist en zanger Ian "Lemmy" Kilmister, gitarist "Fast" Eddie Clarke en drummer Phil "Philthy Animal" Taylor.

De chemie tussen deze drie schandalige en volkomen onsterfelijke mannen was niets minder dan levensveranderend voor miljoenen, en alle drie deelden een bizarre 'band of brothers'. Een 'all the way' benadering van het leven en muziek, er was geen uit-schakelaar en daardoor werden ze legendes. Hun muziek was hersens-beschadigend hard, briljant in alle eenvoud, en met terugwerkende kracht een enorme invloed binnen diverse (harde) muziekgenres. Deze twee albums legden daarvoor de onmiskenbare basis!

Ian "Lemmy" Kilmister - bas, zang

"Fast" Eddie Clarke - gitaren

Phil "Philthy Animal" Taylor - drums