Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Necrodeath - The Age Of Dead Christ

Gepost in Reviews door Peter van der Wielen op 11-05-2018

Tracklist

01. The Whore of Salem
02. The Master of Mayhem
03. The Order of Baphomet
04. The Kings of Rome
05. The Triumph of Pain
06. The Return of The Undead
07. The Crypt of Nyarlathotep
08. The Revenge of The Witches
09. The Age of Dead Christ

Het lijkt er bijna op dat het getal 33 een rol speelt bij dit album The Age Of Dead Christ. De band in kwestie bestaat dit jaar ruim 33 jaar, ook is hun eerste demotape (The Shining Pentagram) zo oud. Jezus was 33 jaren jong toen hij stierf, zou dit album hierover gaan? Dit is het elfde album van Necrodeath; elf maal drie is....

Dit Italiaanse gezelschap is blijkbaar toch altijd aan mijn aandacht ontsnapt, niet dat ik dat heel erg vind trouwens. Dit is dan dus ook mijn eerste kennismaking met Necrodeath. Luisteren naar hun muziek heeft me er niet toe gebracht om in hun muzikale geschiedenis te duiken. Niet dat het slecht is maar zoals zo vaak: origineel is het nergens.

Er staat ook nog een remake van een nummer (The Return of The Undead) op van hun debuutalbum, of deze versie beter of slechter klinkt weet ik niet, in deze versie past het in elk geval prima bij de rest. Bijna alle nummers liggen qua snelheid en brutaliteit op het zelfde niveau, met uitzondering van het titelnummer The Age Of Dead Christ. Dit nummer is een beetje de vreemde eend in de bijt. Wellicht als ze deze halverwege hadden geplaatst dat het beter in het geheel had gepast.

Old school thrashers kunnen denk ik best een poging wagen, ik vink het af.

Marco Pesenti - Drums

Alberto Gaggiotti - Vocals

Pierangelo Gonella - Guitars

Gianluca Fontana - Bass