Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Necrot - Blood Offerings

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 06-08-2017

Tracklist

01. The Blade
02. Rather Be Dead
03. Shadows And Light
04. Blood Offerings
05. Empty Hands
06. Beneath
07. Breathing Machine
08. Layers Of Darkness

Necrot is afkomstig uit Oakland, California, Verenigde Staten dus. Opgericht in 2011 bracht de band wat demo's uit, om in juni van dit jaar met een eerste langspeler te komen. Blood Offerings moet de band wat meer naamsbekendheid gaan geven.

Afgaande op de stijl die de band ten gehore brengt gaat dat lastig worden. In de grote vijver die old school death metal heet zwemmen nog altijd wel erg veel vissen, en mijn bescheiden mening is dat Necrot niet zo iets eigens heeft dat ze daarin zullen opvallen.

De muziek luistert verrukkelijk weg voor de liefhebber: de riffs zijn om van te smullen, de grunt is oudschools oprecht en smerig, de dubbele basdrum ratelt vrijwel onophoudelijk. De standaard mix van overwegend uptempo death metal met middentempo groove wordt op z'n best nog opgevoerd met een snelle blast, maar kent net zo gemakkelijk z'n tragere groove en beukwerk (titelnummer Blood Offerings). Bands die me als vergelijking te binnen schieten zijn Asphyx en Bolt Thrower, maar ook Entombed. Europese voorbeelden dus, geen Amerikaanse. De productie is bijpassend ouderwets, in positieve zin.

Verder valt er wat mij betreft niet zo veel spannends meer te vertellen over Necrot, dat al niet over duizenden andere death metal bands gezegd is. De muziek wordt strak uitgevoerd, Necrot is gewoon een degelijke band. Niks meer, niks minder. De liefhebber zal er zeker raad mee weten. Hieronder is Blood Offerings trouwens in z'n geheel te beluisteren.

Luca Indrio - zang, gitaar, bas

Sonny Reinhardt - gitaar

Chad Gailey - drums