Loading...

Nekrokraft - Servants

Gepost in Reviews door Geert van der Laan op 29-07-2018

Tracklist

01. Mouth ov Ahriman
02. Lechery
03. Gateway to Damnation
04. Servants ov the Black
05. Rotten Husk
06. Brimstone and Flames
07. Eternal, I Am
08. Dance ov the Nekrolythes
09. Plague

Het Zweedse Nekrokraft komt in 2018 met hun debuutalbum Servants op de proppen. Hoewel hun biografie dit aangeeft, staat er in de metal-archives dat er in 2016 ook al een volledig album is uitgebracht met de titel Will o’ Wisp. De speelduur hiervan ligt met een 26 minuten op de grens van volledig album of EP, maar wat maakt het ook eigenlijk uit welke sticker erop geplakt wordt. Het nieuwe album is bij elkaar gepend gedurende de midwinter kou van 2017. Het thema is geïnspireerd door oude mythologieën uit de Babylonische en Scandinavische folklore. Dit is vervolgens vertaald naar een 42 minuten durende stormrit van negen tracks aan blackened thrash metal.

Vanaf de eerste tonen van opener Mouth Ov Ahriman worden de melodieën niet geschuwd. Al snel blijven de deuntjes in je hoofd zitten en dat zegt maar weer wat over hoe pakkend het is. Het ritmewerk beukt hier nog eens met een rotgang overheen. Keys worden ook op gezette tijden ingezet die niet op ieder moment even goed tot hun recht komen. Lechery is een goed voorbeeld van waar het minder uitpakt en hier wel erg cheesy uit de hoek komt. De brutaliteit raakt hierdoor flink ondermijnd. Wel is het onderhavige gitaarwerk uitmuntend verzorgd. Bij vlagen is de muziek alleen té catchy waardoor afbreuk wordt aangedaan aan de donkerheid.

Zanger Angst (alias Angus Norder), tevens bekend van de eveneens Zweedse thrashers van Whitchery, weet de plaat prima in te brullen. Wel valt op dat sommige nummers doorspekt zijn met zang hetgeen op een gegeven moment wel een beetje te veel van het goede is. Er is sprake van een goede afwisseling in langzamere en snellere stukken waardoor de boel lekker fluctueert. Eigenlijk valt er weinig negatiefs te melden over dit werkje. Iedereen met een warm hart voor pakkende melodieuze blackend thrash metal zal hier prima mee uit de voeten moeten kunnen.

Timmy Rustan "Doc" - gitaren

Angus Norder "Angst" - zang

Simon Holmberg "Moloch" - drums

Andreas Lagung "Ghol" - bas

Dennis Karlsson "Iron" - gitaar