Loading...

Night Demon - Kill The Pain

Gepost in Nieuws door Chris van der Aa op 01-05-2020

Night Demon is verheugd om de wereldwijde release van hun nieuwe single "Kill the Pain", aan te kondigen, die de tweede single-release van 2020 van de band markeert, direct na "Empires Fall". Night Demon vervulde een levenslange droom door deze single op te nemen in Sweet Silence Studios in Kopenhagen, Denemarken onder toeziend oog van de beroemde producer Flemming Rasmussen. Natuurlijk heeft Rasmussen een onuitwisbare stempel gedrukt op de geschiedenis van heavy metal door zijn werk aan Metallica's Ride the Lightning, Master of Puppets en ... And Justice for All.

"Kill the Pain" is een lekker swingend nummer dat het kenmerkende geluid van Night Demon laat horen, een vernieuwde gemoderniseerde kijk op klassieke Britse en Amerikaanse metal.

Tekstueel markeert het nummer echter een thematische diepgang door zich te verdiepen in serieuze, diep persoonlijke onderwerpen. Het behandelt het zware onderwerp zelfmoord, gesmeed in de pijn van levenservaringen maar met een inspirerende boodschap van hoop en doorzettingsvermogen door tegenslag.

De B-kant van Kill the Pain is een zinderende cover van Cirith Ungol's "100 mph", met Jarvis Leatherby van Night Demon en Tim Baker van Cirith Ungol die de lead-zang delen. Gezien de broederschap tussen deze twee in Ventura gevestigde bands, en hun jaren van reizen en samen optreden, markeert "100 mph" een speciale samenwerking wanneer ze hun krachten bundelen om nieuw leven en kracht te blazen in dit vaak over het hoofd geziene album One Foot in Hell.

Century Media Records [DE], Night Demon [US]