Loading...

Onslaught - Live at the Slaughterhouse

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 22-02-2016

Tracklist

01. The Sound Of Violence
02. Killing Peace
03. Chaos is the King
04. Let There be Beath
05. Children of the Sand
06. Rest in Pieces
07. Destroyer of Worlds
08. 66 'Fucking' 6
09. In Search of Sanity
10. Fight with the Beast
11. Metal Forces
12. Onslaught (Power From Hell)
13. Thermonuclear Devastation

Onslaught zal voor mij altijd wel een beetje jeugdsentiment blijven. De drie albums die de Britse thrash-veteranen in de jaren '80 maakten (Power From Hell-1985, The Force-1986 en In Search of Sanity-1989) heb ik indertijd letterlijk grijs gedraaid (vinyl he), vooral die eerste twee. Daarna viel de band uit elkaar, en werd 'vervangen' door zovele anderen.

In 2004 kwam de band weer bij elkaar, en bracht in 2007 album Killing Peace uit. Ik pikte de band pas weer op met de live-registratie Live Damnation in 2009, en constateerde dat Onslaught inderdaad weer terug was van weg geweest. De twee albums die daarna kwamen heb ik wel beluisterd, maar vond ik eerlijk gezegd niet zo bijzonder qua muziek. Ik was blij verrast toen ik vernam dat de band begin 2016 met opnieuw een live album en DVD zou komen, en hoopte in ieder geval dat deze kon wedijveren met Live Damnation. Ik heb ondertussen Onslaught ook weer live aan het werk gezien en moet constateren dat daar toch de kracht ligt van deze band. Dat daarbij behoorlijk geteerd wordt op het verleden stoort mij geenszins: oude liefde roest niet!

Deze nieuwe live-registratie bestaat uit opnames van een tweetal optredens: 19 juli 2014 in de O2 Academy te Bristol en de dag erna in de O2 Academy van London. Het pakketje komt als digipack, waarin disc 1 de CD bevat, en disc 2 is de DVD. Beiden bevatten dezelfde 13 nummers, op de DVD staat nog een 20 minuten durende documentaire, evenals de videoclip voor het nummer 66 Fucking 6 (die je ook hieronder kunt bekijken) en een teaser. Uiteraard beschik ik alleen over het audio-gedeelte van deze release.

En daarop is te horen dat Onslaught inmiddels is uitgegroeid tot een ervaren thrash-machine. Uiteraard hoef je van een band met deze staat van dienst geen verrassingen meer te verwachten, de band doet gewoon waar ie goed in is: het brengen van krachtige, energieke old school speed/thrash metal - al was het vroeger meer speed, later meer thrash. Het tekent voor de band dat ze niet voor de makkelijkste weg kiezen door alleen maar oude nummers te spelen. De latere albums Killing Peace, Sounds Of Violence en VI komen ook even veel aan bod. In de huidige uitvoeringen van de oudere nummers is het verschil tussen oud en nieuw ook niet te horen, dat maakt dat de nummers van vroeger tegenwoordig technisch superieur klinken aan de oude versies. En dat kan zeker geen kwaad.

Onslaught schotelt z'n fans gewoon een eerlijk beeld voor van hoe het er met de band voor staat. Dat betekent dat het allemaal niet altijd even zuiver of strak klinkt, maar dit is wel gewoon Onslaught zoals ze nu klinken. Vooral op de vocalen van Sy Keeler zit aardig wat sleet zo te horen. Authenticiteit wint het wat dat betreft dan ook van technische perfectie, vind ik tenminste. Ik geniet dan ook volop, zeker van de oude krakers als Metal Forces en Onslaught (Power From Hell). Want ja, dat sentiment ...

Sy Keeler - Vocals

Nige Rockett - Guitar

Leigh Chambers - Guitar

Jeff Williams - Bass

Mic Hourihan - Drums