Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Overkill - Live In Overhausen

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 31-05-2018

Tracklist

01. Coma
02. Infectious
03. Blood Money
04. Thanx For Nothin'
05. Bare Bones
06. Horrorscope
07. New Machine
08. Frankenstein (Edgar Winter cover)
09. Live Young, Die Free
10. Nice Day - For a Funeral
11. Soulitude
12. Raise The Dead
13. Rotten To The Core
14. There's No Tomorrow
15. Second Son
16. Hammerhead
17. Feel The Fire
18. Blood and Iron
19. Kill at Command
20. Overkill
21. Fuck You (The Subhumans cover)

Op 16 april 2016 was het feest in de Turbinenhalle in het Duitse Oberhausen, dat voor één dag werd omgetoverd tot Overhausen. Tijdens die show vierde Overkill niet één maar twee jubilea, respectievelijk de albums Feel The Fire (in 1985 het debuut) en Horrorscope (uit 1991, het meest succesvolle Overkill-album uit de band's geschiedenis) werden in het zonnetje gezet, en beiden live integraal gespeeld.

Dat levert weliswaar een voorspelbare setlist op, maar voor deze band in uitstekende vorm maakt dat niet uit. Overkill is nog één van de weinige bands die het niet slechts moet hebben van klassiekers uit de oude doos. Enerzijds omdat Overkill nooit de top heeft gehaald die collega's en tijdgenoten wel bereikten, anderzijds omdat de band de laatste jaren simpelweg nog altijd met uiterst degelijke albums op de proppen komt. Denk maar eens aan Ironbound (2010) en The Electric Age (2012), die behoren tot de betere albums die de band ooit uitbracht.

Het feestje van deze avond is zowel in beeld als geluid vastgelegd. Nuclear Blast heeft daarvan wat mooie pakketjes samengesteld, zodat je kunt kiezen uit DVD of Blu-ray voor het beeld, die elk gepaard gaan met een dubbel-CD, zodat je ook alleen kunt luisteren. Ook verschijnt Live In Overhausen als twee afzonderlijke dubbel-elpees, van elk live-album eentje.

De tracklist hoef ik verder niet door te nemen, die spreekt voor zich dunkt me. Als toegift krijg je nog wel de ultieme mee-schreeuwer Fuck You om de oren geslingerd, maar ja, een Overkill optreden is natuurlijk niet compleet zonder. Het concert is verder prima in beeld gebracht, gelukkig niet op de moderne drukke manier. Op deze manier is alles prima te volgen. Het geluid staat als een huis, maar daar blijkt achteraf wel wat aan gesleuteld, zo geeft de band zelf toe in één van de stukjes interview tussendoor: er zijn wat 'fuck-ups' uitgehaald. Sowieso vind ik het persoonlijk wel prettig dat tussen de nummers wat achtergrondinfo en interviewtjes te zien en te horen zijn. Het breekt toch wat, zonder dat het storend wordt.

Afgaande op Live In Overhausen zou je bijna kunnen concluderen dat Overkill een wat onderschatte band is binnen het klassieke (Amerikaanse) thrash-genre. Maar dan moeten we niet vergeten dat de band in de jaren '90 ook wel wat muzikale miskleunen begaan heeft. Hoe dan ook heeft Overkilll in de recente jaren de boel weer uitstekend op de rit, getuige de recente albums en deze live-registratie. Overkill kan zowaar nog wel een poosje mee!

D.D. Verni - Bass, Vocals

Bobby "Blitz" Ellsworth - Vocals

Dave Linsk - Guitars

Derek "The Skull" Tailer - Guitars

Eddy Garcia - Drums