Loading...

Overt Enemy - Inception x Possession [Expanded Edition]

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 08-11-2020

Tracklist

01. Inception
02. Political Cancer
03. Mercenary
04. At Dawn They Sleep [Slayer cover]
05. In The End We Died
06. Blood God
07. Pray For Death
08. Possession
09. Political Cancer (Instrumental)
10. Mercenary (Instrumental)
11. Possession (Instrumental)
12. Blood God (Instrumental)
13. Pray for Death (Instrumental)
14. In the End We Died (Instrumental)
15. At Dawn They Sleep (Instrumental)
16. Mercenary (Demo)
17. Scapegoat (Demo)
18. Blood God (Demo)
19. In the end we Died (Demo)
20. Political Cancer (Demo)

Opgericht in 2013 is Overt Enemy uit Mission, Texas, USA een hybride act die zowel vlijmscherpe originele thrash metal als de beste Slayer-tribute-show in Texas kan leveren. Met hun aparte uitvoeringen en krachtige nummers zijn ze goed op weg om tot de thrash metal-eredivisie van Texas te horen. De meedogenloze werkethiek van de band en de release van twee veelgeprezen EP's in 2018 (Inception) en 2019 (Possession) hebben ervoor gezorgd dat Overt Enemy snel in populariteit is gestegen in de USA en in meer dan 65 landen wereldwijd. Ooit een eenmalig eerbetoon aan de overleden Slayer-gitarist Jeff Hanneman, pakken ze nu podia en festivals in heel Texas in.

Vooral 2019 was een goed jaar voor Overt Enemy. In samenwerking met label Confused Records, verkocht de band snel de eerste persing van hun tweede EP Possession uit, ondersteund door diverse (lokale) rockstations en publicaties in diverse internationale media. De tweede single Blood God van de EP werd geselecteerd als titeltrack voor de film Jaws of Los Angeles van So Cal Cinema Studios. Tegelijkertijd is Overt Enemy's cover van Slayer-fanfavoriet At Dawn They Sleep regelmatig geroteerd op Sirius XM Liquid Metal.

2020 zou een spannend jaar worden op weg om Possession te promoten, maar met geannuleerde tours vanwege corona, heeft Overt Enemy zich geconcentreerd op de toekomst, het schrijven van hun volgende album en andere aankomende releases. In plaats daarvan komt nu Inception x Possession uit, een geremasterde compilatie van de beide EP's, aangevuld met alternatieve versies van dezelfde nummers. De acht oorspronkelijke tracks zijn in diverse versies te horen, waaronder prille demo-versies en instrumentale uitvoeringen.

At Dawn They Sleep (uiteraard ook present) gaf natuurlijk al veel weg, inderdaad blijkt dat Overt Enemy behoorlijk klinkt als Slayer. Ook in de overige tracks is die invloed qua stijl duidelijk waarneembaar. Zelfs de vocale overeenkomst is evident, luister maar eens naar het al genoemde nummer Blood God. Daarmee is al veel gezegd over hetgeen Overt Enemy te bieden heeft. Hun thrash is in de hoofdzaak niet gericht op snelheid, maar behalve agressief ook behoorlijk pakkend, de juiste combinatie wat mij betreft. Niet al te origineel dus, wel evenwichtig en kwalitatief dik in orde.

Voor wie de twintig tracks - waarvan acht nummers twee of drie keer voorbij komen - overdaad betekent, is er ook een 'simpele' versie beschikbaar, met alleen de acht oorspronkelijke, wel opnieuw gemasterde, tracks.

Leo Ortiz - Vocals, Guitars

Jaime Ayala - Drums

Laura "Slayerella" Ortiz - Bass

Rob Hahn - Guitars, Vocals