Loading...

P60 pakt uit met nieuw tweedaags black metal festival: Diabolica Sonis MMXVII

Gepost in Nieuws door Peter Hagen op 31-01-2017

Met gepaste trots presenteert P60 het nieuwe black metal festival Diabolica Sonis MMXVII. Op vrijdag 10 en zaterdag 11 februari begeven de duistere krachten zich weer richting Amstelveen voor een goddeloos weekend vol zonde en duisternis. Twee ontheiligende dagen waar de heidense muziekliefhebber niet mag ontbreken!

Op vrijdag 10 februari wordt P60 opnieuw omgetoverd tot een ware heksenketel. Het festival wordt afgetrapt door de cult helden van Countess, één van de langst bestaande black metal bands van eigen bodem. Een perfecte opener om je daarna verder te verdiepen in de liefde voor de nachtzijde, waar het Zweedse Mortuus zijn inspiratie uit haalt. Vervolgens zal het Vlaamse Wiegedood zijn langverwachte opvolger "De Doden Hebben Het Goed II" aan het publiek presenteren, welke precies op deze 10 februari officieel uitgebracht zal worden.

Als afsluiter van de eerste dag is het Britse A Forest Of Stars gestrikt. De band begon in 2007 en bracht sindsdien vier studioalbums uit waarop black metal gemixt wordt met folk en progressieve elementen. Zware Metalen was duidelijk in hun oordeel over de laatste langspeler van deze heren: '"Beware The Sword You Cannot See" is een van de beste cd's die ik dit millennium heb gehoord, zal op de eerste plaats in mijn eindejaarslijst pronken en verdient alle lof en meer.'

Op dag twee, zaterdag 11 februari, wordt het festival in stijl afgesloten met een opnieuw gevarieerde line up. Om te beginnen brengt Evil Oath je hun helse combinatie van black en death metal, afkomstig uit het hoge, kille Noorden van het land. Vervolgens is het podium aan het Utrechtse Verwoed, dat ooit begon als eenmansproject maar na de release van het alom geprezen "Bodemloos" uitgroeide tot een ware live sensatie. Daarna brengt Soulburn je hun oneerbiedige composities die je ook kunt vinden op het uitstekend ontvangen laatste album "Earthless Pagan Spirit".

Met Ancient Rites is voor deze dag bovendien één van de meest toonaangevende Belgische black metal bands geboekt. Zesde en vooralsnog laatste album "Laguz" is naar eigen zeggen een uitnodiging om een donkere, lang vergeten wereld te betreden. Vanavond brengen zij die wereld tot leven. Tot slot wordt het festival in stijl afgesloten door niemand minder dan Shining. Deze Zweedse vijfmansformatie bracht in 2015 hun negende studioalbum "IX / Everyone, Everything, Everywhere, Ends" uit. In 2016 bestond de band bovendien 20 jaar en dat wordt gevierd met hun eerste, nog te verschijnen live album. Wie daar niet op kan wachten weet wat hem te doen staat.

Vrijdag 10 februari - zaal open 18:30 - aanvang 18:45 - vvk €16 - zaal €18 - passe-partouts €35
Zaterdag 11 februari - zaal open 15:30 - aanvang 16:00 - vvk €22,50 - zaal €25 - passe-partouts €35

A Forest Of Stars [GB], Ancient Rites [BE], Countess [NL], Evil Oath [NL], Mortuus [SE], P60 [NL], Shining [SE], Soulburn [NL], Wiegedood [BE]